12 STK’dan Ortak Bildiri: Karanlıktan Aydınlığa: 15 Temmuz

12 STK’dan Ortak Bildiri: Karanlıktan Aydınlığa: 15 Temmuz

Türk tekstil, hazır giyim, deri ve halı ihracatçı birlikleri ile 12 sektör derneği darbe girişimine karşı olarak bildiri yayınladı.

Milli irade ve demokrasi vurgusu yapmak için ASKON, DEİK, DTO, İSO, İSTİB, İTO, MÜSİAD, TAMPF, TİM ve ihracatçı birlikleri, TÜMSİAD, TÜRSAB ve YASED’in hazırladığı ortak bildiri ‘Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz’ başlığıyla yayımlandı.

Ortak basın açıklaması;

YÜCE TÜRK MİLLETİ’NE,

Türk halkının özgür iradesiyle seçilen Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, Hükümetimize  ve milletimize yönelik darbe girişimini nefretle kınıyor, bu alçak saldırıya kalkışanları lanetliyoruz.

Demokrasi ve milli iradenin dışında hiç bir iradeyi tanımıyoruz.

Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek 15 Temmuz kalkışması, aynı zamanda sivil hayatın da zaferi olarak anılacaktır.

Darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan hükümetimizin, siyasi partilerimizin, medyamızın ve halkımızın kararlı duruşu geleceğe olan inancımızı daha da güçlendirdi.
Hiç bir baskı, hiç bir güç Türkiye’mizi layık olduğu hedeflere ulaşma yolundan alıkoyamayacaktır. Gün, demokrasiye sahip çıkma ve birlik olma günüdür.

Canı pahasına darbeci hainlerle mücadele eden ulusumuzun gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’mize demokrasiye olan bağlılıklarından dolayı şükranlarımızı sunuyoruz.
Bu uğurda yaşamını yitiren demokrasi şehitlerimizi rahmet, saygı ve minnetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Türk tekstil ve hazırgiyim endüstrisinin temsilcileri olarak demokrasiye olan inancımızı vurgularken, yüce Türk ulusuna geçmiş olsun diyoruz.
Saygılarımızla…

1