ASSET Grup CEO’su Uğur Tekin TİMREPORT’da!

ASSET Grup CEO’su Uğur Tekin TİMREPORT’da!

ASSET Grup CEO’su Uğur Tekin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’in aylık dergisi olan TİMREPORT’a konuştu. 

On yıl gibi kısa bir sürede, toplam yedi ayrı lokasyonda ve 160’ın üzerinde çalışanıyla Türkiye’nin en büyük gümrük müşavirliği firmaları arasına girmeyi başaran ASSET Grup, son dönemde hem Türkiye genelinde hem de kendi sektöründe öne çıkan markalardan biri.

Asset Grup CEO’su Uğur Tekin ise henüz 23 yaşındayken, Türkiye’nin en genç gümrük müşaviri olmayı başararak sektöre adımını atmış, 2003 yılında aile şirketi olan ASSET Gümrük Müşavirliği’nde edindiği deneyimlerle de sektöre Türkiye çapında yön vermiş bir isim.  Aradan geçen 13 yılda İstanbul, Mersin ve Bursa’daki örgütlenmesini tamamlayan ASSET Grup, işlem sayısının yüksek olduğu ana gümrüklerdeki irtibat ofisleriyle de dev bir ağ oluşturmuş durumda. Türkiye’nin saygın holdinglerine, küresel ölçekli hazır giyim, perakende, otomotiv ve ilaç markalarına, önemli basın yayın kuruluşları ile Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması araştırmasındaki birçok değerli firmaya gümrük müşavirliği hizmeti veren ASSET Grup, halen WCA ağındaki 187 ülke ve 774 limanda, 6 bine yakın acenteyle de uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteriyor.

OPTIMUS ile Sektörde Fark Yaratıyor 

ASSET Grup’un bir Türkiye markası olma yolunda elindeki en önemli güçlerden biri ise kuşkusuz “Optimus” yazılımı. Asset Grup CEO’su Uğur Tekin, “Hizmet sektöründe başarı, ekibinizin başarısıyla gelir. Özverili ve donanımlı ekibimizin olması, ASSET Grup’un en büyük kazanımı ve  varlığıdır. Ancak teknolojiye verdiğimiz yüksek önem, diğer öncelikli konumuzdur. ASSET Grup’un akıllı yazılımı ve inovatif düşüncenin eseri olan Optimus, bilişim sistemleri, yazılım, iş geliştirme ve raporlama bölümlerindeki ekiplerle müşterilerin maliyet, süreç ve genel istatistiklerinin raporlanması gibi konularda etkin ve anlık bilgi paylaşımlarına olanak sağlıyor; Böylece, özellikle yoğun dış ticaret hacmi olan müşterilerin süreç ve maliyet avantajı yaratmalarına yardımcı oluyor” diyor. Çatalca Muratbey bölgesindeki antrepo yatırımlarına da devam ettiklerini dile getiren Tekin, karayolu taşımaları için oluşturdukları ekip ile başta Avrupa hattı olmak üzere, karayolu taşımalarına ağırlık vermeye başladıklarına da dikkat çekiyor.

1