Başarılı Bir İş Hayatı İçin Dikkat Etmeniz Gereken 6 Şey

Başarılı Bir İş Hayatı İçin Dikkat Etmeniz Gereken 6 Şey

İş hayatında başarılı olmayı istemek bazıları için büyük bir hırstır ve ne pahasına olursa olsun o başarıyı elde ederler. Bazıları ise ay sonunda alacakları maaşlarını düşünmekten iş yapamaz duruma gelirler. Kariyerine odaklanan bir çalışanlar ise tüm performans ve yeteneği ile gereken işi her daim önemser. Bu kişiler kendini sürekli geliştirip, kariyer basamaklarını bir bir tırmanırlar.

İş dünyasında en iyi olmayı hedefleyen kişilerin genel özelliklerine bakacak olursak; zamanı iyi yöneten, empati kurabilen, dinlemeyi bilen kişiler olduğu görülecektir. Eğer sizde böyle bir başarılı bir kariyer istiyorsanız, bu özelliklere sahip olmalısınız. İşinizi tam anlamıyla yerine getirmenin haklı gururunu yaşamak istiyorsanız, sahip olmanız gereken bazı yetenekler vardır. Bu yeteneklere kısaca yer vermek istiyoruz:

Zamanı İyi Yönetmek

İş dünyasında dikkat edilmesi gereken konuların başında zaman yönetimi gelmektedir. Bir çalışan olarak bu konuda yetenekliyseniz, işverenlerin gözüne girmeye oldukça hızlı bir şekilde başlarsınız. İşverenler tarafından mesai saatlerini verimli bir şekilde kullanmayı başarabilen çalışanlar, en yüksek değere sahip olanlardır. Zamanı doğru ve verimli şekilde yönetme konusunda uygulayabileceğiniz birkaç farklı yöntem var. Fakat en doğrusu kendinize göre bir yöntem geliştirmek olacaktır. Zaman yönetimi yeteneğinizi geliştirmeli ve kendinize en uygun olanı bulup hayata geçirmelisiniz.

Empati Kurmak

İşverenlere göre empati kurmak, iş dünyasının en temel insani yeteneklerinden birisi olarak kabul görmektedir. Diğer insanların ne düşündüğünü hissedebilmek ve kendinizi onun yerine koyabilmek iş dünyasında büyük bir erdem göstergesidir. Çünkü bu şekilde disiplinli, zeki ve iyi bir servetin sahibi olabilirsiniz. Eğer insanların düşündükleri sizin için bir şey ifade etmiyorsa, temel olarak bir hiç sayılırsınız.

Dinlemek

Doğru konuşmak kadar, iş dünyasında dinlemeyi bilmekte oldukça önemlidir. İş yerinde birçoğumuz gelen maillere cevap vermek, çalan telefonları yanıtlamak ve tüm bunların arasında kaybolmuş bir vaziyetteyken, aktif bir dinleme yeteneğine de sahip olmanız gerekir. Yapılması gereken birçok işin arasında karşınızdaki kişiyi doğru bir şekilde dinlemeniz de gerekiyor. Bunun için söylediklerini tekrar etmek en iyi yöntem olarak karşımıza çıksa da bu konuda kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor.

Yardım İstemek

İş yerinde yardım istediğiniz zaman kendinizi yetersiz ve zayıf hissetmeniz kadar doğal bir güdü yoktur. Ama yapılan araştırmalar; iş arkadaşlarıyla yardımlaşma içerisinde olan kişilerin daha fazla yetenekli olduğunu gözler önüne sermiştir. Çünkü insanlardan tavsiye istemek, onların zekâ ve uzmanlıklarına saygı duyduğunuzu gösterecektir.

Pozitif Olmak

Bir iş yerinde pozitif olmak, en önemli özellik ve yeteneklerden birisidir. Başkalarının sizin hakkınızda ne düşündüklerinin bir önemi yoktur ama sizin kendinizle ilgili düşünceleriniz oldukça önemlidir. Kendinize güveniyor ve inanıyorsanız, pozitif olmanız da gerekiyor. Negatif, asık bir suratla etrafta dolanmak, emin olun insanların sizden uzaklaşmasına neden olacaktır. Bu nedenle her ne olursa olsun pozitifliğinizi muhafaza etmeniz gerekiyor. Elbette Pollyanna olmayın; ama gerçekler karşısında da pozitif duruşunuzu kaybetmeyin.

Kendi İşinize Bakmak

İş hayatında, kendi işiniz dururken başkalarının işine müdahil olmak, insanların sizden uzaklaşmasına sebebiyet verecektir. Meraklı, dedikoducu ve işini savsaklayan birisi olarak anılmak istemiyorsanız, odağınız kendi işiniz olsun. Eğer bir fikir beyanında bulunmak istiyorsanız, bunu en olur şekilde ortaya sunun. Ama başkasının işine burnunuzu sokmak hem zaman hem de kaynak israfı olarak görülmektedir, bunu aklınızdan çıkarmayın. Başkalarının işine karışmamak büyük bir yetenektir ve bu konuda iradenizi güçlendirmeniz gerektiğini de unutmayın.

5

İlgili içerikler

Gösterilecek içerik bulunamadı