Başarılı İnsanları Diğerlerinden Farklı Kılan 5 Özellik

Başarılı İnsanları Diğerlerinden Farklı Kılan 5 Özellik

Başarı, alışkanlıkların kazandığı oyuna verilen isimdir. ‘Başarı’ göreceli bir terimdir ve bu yüzden ‘başarmak’ alışkanlıklarınızı nasıl düzenlediğinize bağlıdır. Kendiniz için belirlediğiniz son her neyse, sizi ona yaklaştıracak ya da ondan uzaklaştıracak olan şey alışkanlıklarınızdır. Başarılı olabilmek için günlük rutininizi bu doğrultuda belirlemelisiniz. Çünkü kendine olumlu alışkanlıklar yaratan bir kişi ile programına gündelik hayatın iniş çıkışlarının yön vermesine izin veren bir kişi arasındaki fark oldukça belirgindir.

1-Başarılı insanlar planlarını ileriye dönük yapar

achieve-1822503_1920

Plan yapamıyorsanız, başarısızlığa hazır olsanız iyi edersiniz.
Yaptığı işte başarılı olan kişiler vaktinin yeterli bir bölümünü plan yapmaya, düşünüp tartmaya, strateji kurmaya ve belirli şeyler için önceden hazırlık yapmaya ayırır. Yapacakları işi sona ana bırakarak ne yapmaları gerektiğine karar vermekle uğraşmazlar. Aksine, yapılması gereken ön hazırlığı gerektiği zaman yaparlar ve tamamen hazır olurlar ki, son dakika çıkabilecek aksilikler ile başa çıkmak daha kolay olsun.
Kendinize yapılacaklar listesi hazırlayın, aksiyon planı yapın, sonra uykuya dalın ve bırakın gerisini bilinçaltınız yapsın. Ertesi gün uyandığınızda herkesten bir adım önde olacaksınız.

2-Başarılı insanlar ilk önce zor olandan başlarlar

Tembel insanlar, ikinci planda olan işleri ilk önce bitirmede oldukça başarılılardır. Fakat zor olanı yapmak konu olduğunda bin türlü bahane yaratacaktırlar.

Çünkü onlar için zor işleri ilk önce yapmak oldukça sıkıntılı bir iştir. Eğer bir işin önceliği varsa elbette bunun bir sebebi vardır. Bu sebeple öncelikli olarak tamamlanması gerekiyordur ve zaten onsan sonrası çorap söküğü gibi gelir. Fakat bazen bu görevler riskli olabilir ya da bir şekilde gözünü karartmak gerekebilir. Yaptığı işte başarılı olanlar bunu bilir. Fakat zorluktan kaçanlar, ilk başta kolay görevleri tamamlayarak rehavete kapılır ve zor görevleri hep erteler.

3-Başarılı insanlar hayır demekten çekinmezler

Hiç kimse ”hayır” lafını duymaktan hoşlanmaz. Sırf bu yüzden pek çok kişi gönülsüz de olsa karşısındaki kırmamak adına bir sürü şeyi kabul ediyor. Genel olarak insanlar arkadaşlık ilişkilerini sekteye uğratmamak veya hor görülmemek için hayır diyemiyorlar.
Fakat gerçek şu ki, eğer gerçekten başarılı olmak istiyorsanız evet demekten çok daha fazla kez hayır demek zorundasınız. Arkadaşlarla gece dışarı çıkmak mı istiyorsunuz? Birlikte futbol maçı mı izlemek istiyorsunuz? Elbette bunların hiçbiri kendi içinde kötü davranışlar değil. Ancak hayallerinizi henüz gerçekleştiremediyseniz normalde yapmak istediğiniz şey yerine başkasının sizden istediği şeye her evet dediğinizde, hayallerinizi biraz daha erteliyorsunuz.

4-Başarılı insanlar kendilerine yatırım yaparlar

İnsanların büyük bir bölümü yatırım yapmaz; kazandığı tüm parayı harcar. Sahip oldukları vakti ise zevk almadıkları şeyler yaparak harcarlar. Durmadan tüketir, çarçur eder ve sonra bir sabah uyandıklarında aniden sahip oldukları hayatın tatsızlığına dair hayıflanırlar.Öte yandan, başarılı insanlar kazandığı her kuruşun anlamını bildikleri için kendilerine sürekli olarak yatırım yaparlar. Sahip oldukları zamanı bilinçli ve verimli harcayarak gelecekteki amaçlarını gerçekleştirmeye yarayan yatırımlara odaklanırlar. Parayı daha çok kendilerini geliştirmek ve ek gelir yaratmak için kullanırlar. Yatırım yapmak size zamanla, hem maddi olarak rahatlık hem de bilgi anlamında donanım sağlayacaktır.

5-Başarılı insanların etrafı kendileri gibi olanlarla çevrilidir

Çevreniz bir nevi anaparanızdır.
İyi bir çevreye sahip olmanın esas değeri bazı ”şeylere” erişim olanağı sunması değildir. Kendi başınıza oluşturmak için mücadele vereceğiniz alışkanlıklar, düşünce tarzı ve prensiplerine doğrudan erişim sağlamasıdır.
Elde etmek istediğiniz özellikleri kendinde barındıran insanlarla bir arada bulunursanız öğrenme süreciniz hızlanır. Doğal olarak onların standardına yükselmek için onlara benzemeye çalışarak (bu özünde iyi bir şeydir) niteliklerinizi geliştirirsiniz. Bunun tersi durumda ise, eğer etrafınız tembel, olumsuz, karamsar, sinirli insanlarla doluysa bu özelliklerin tümü sizin üstünüze de sinecektir. Bu yüzden çevrenizi onlar gibi olmaktan gurur duyacağınız insanlarla donatın.

6

İlgili içerikler

Gösterilecek içerik bulunamadı