Başarılı Kadınlarından 8 Kariyer Önerisi

Başarılı Kadınlarından 8 Kariyer Önerisi

İş hayatının kadınlar için daha zorlu olduğu fikrindeyseniz dünyaca ünlü şirketlerin başarılı isimlerinin önerilerine kulak verin. Başarılı iş kadınlarının önerilerini sizler için derledik.

Erken kalkın

Starbucks yöneticisi Michelle Gass her zaman 4.30’da kalkıp işe gitmeden önce sabah koşusu yapıyor. Avon’un üst yöneticilerinden Andrea Jung ise 5’te kalkıyor. Her iki başarılı kadın erken kalkmanın iş hayatını etkilediği kanaatinde.

Görev Paylaşımı Yapın

Four Seasons otelleri CEO’su Katie Taylor kendisini ‘kontrol delisi’ olarak tanımlamasına rağmen altına çalışanlara mutlaka görev paylaşımı yaptığını ifade ediyor. Kişinin tüm işleri tek başına yapmaya çalışmasının yaratıcılığını da körelteceğini belirtiyor.

Meraklı Olun

Disney Media Networks şirketinin yönetim kurulundan Anne Sweeney, sürekli soru sormanın kişisel gelişim için önem taşıdığına işaret ediyor.

Dinlemeyi Bilin

QVC Ticaret ve Medya Şirketinin CEO’su Claire Watts, her Perşembe günü ofiste serbest zaman ilan ederek bu saatlerde çalışanların gelip kendisiyle sohbet etmelerine olanak tanıyor. Herkese de dinlemenin önemini vurguluyor.

Hedef Koyun

Campbell şirketinin CEO’su Denise Morrison, çocukluğundan beri kendine hedefler belirlemenin başarıya ulaşmak için önemli bir etmen olduğunu söylüyor.

Cesur Olun

KeyCorp CEO’su bankacılık sektöründeki kariyerine başlarken şehirdeki tüm bankaları ziyaret ederek iş aramış. Hatta kabul gördüğü bankada işi almadan ayrılmayacağını söylemiş ve tam 3 saat beklemiş. Bu örnekle birlikte işe ulaşmak için cesaretli olunması gerektiğini vurguluyor.

Hayır Demeyi Öğrenin

Dünya Gıda Programı yönetim kurulundan Ertharin Cousin, ‘hayır’ demenin zor ama faydalı olduğunu pek çok konuşmasında ifade ediyor.

Israrcı Olun

Bahsettiğimiz başarılı iş kadınlarının kariyerinin 30. yılında bu başarıyı elde ettiklerini düşünürsek siz de ısrarcı olun ve vazgeçmeyin. Başarı bir sonuç olarak gelecektir.

3