ÇİN PİYASALARI SARSMAYA DEVAM EDİYOR!

ÇİN PİYASALARI SARSMAYA DEVAM EDİYOR!

Diken üstündeki piyasalar Çin’in lojistik verisindeki sert düşüşle bir kez daha kayıp dalgasına kapıldı, altın yükselişte

Dünya piyasalarında yılbaşından bu yana 15 trilyon doların buharlaşmasına neden olan Çin depremi küresel piyasaları sarsmaya devam ediyor. Çin’de büyümenin önemli göstergelerinden demiryolu taşımacılığında geçen yıl yüzde 12’lik sert düşüş yaşandığının açıklanması, borsalara yeni bir satış dalgası getirdi. Çin borsasında yüzde 6’lık kayıp yaratan satış dalgası Asya, Körfez ülkeleri ve ardından Avrupa’ya yayılırken, petrol fiyatları da yeniden 30 doların altına indi. Yatırımcının panik nedeniyle güvenli liman olarak altına yönelmesi de altının ons fiyatını 1.117 doların üzerine taşıdı.

“ALTININ ONSU 1.200 DOLARI BULUR”

Hisse senedi değer kaybına ek olarak Avrupa ve Japonya’dan gelen parasal genişleme sinyalleriyle birlikte, altın fiyatları da son 12 haftanın zirvesine ulaştı. Bu ay içinde iki kez 1.111 dolara takılan altının onsu dün 1.117.60 doları gördü. Uzmanlar, orta vadeli grafikler açısından önemli olan bu seviyenin korunmasının altını 1.200 dolara kadar taşıyabileceği görüşünde.

0