Dış Ticaret Enstitüsü Sektör Duayenlerini Bir Araya Getiriyor

Dış Ticaret Enstitüsü Sektör Duayenlerini Bir Araya Getiriyor

Dış Ticaret Enstitüsü, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin nüvesini oluşturan lisansüstü akademik birim olarak tanımlanıyor. Türkiye’nin ilk ve tek dış ticaret enstitüsü de olan enstitü, akademik düzeyde lisansüstü programlar açmak, konferans, seminer, sempozyum ve benzeri etkinlikler düzenlemek, piyasaya yönelik olarak sektörel bazda uygulamalar ve araştırmalar yapmak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Enstitü; eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yanı sıra dış ticaretle ilgili ülke ve sektör araştırmalarını yapma, dış ticaretin iktisadi, ticari, teknik, sosyo-kültürel, siyasal ve hukuki yönlerini inceleme ve hususlarda rapor üretme hedefine yönelik olarak da çalışıyor.

Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) ve Türk Eximbank bigi kuruluşlar ile Rektörlük nezdinde yapılan protokoller yoluyla sektörel işbirliklerine aktif olarak katılıyor. Enstitü bünyesinde 6 yüksek lisans ve doktora programı yürütülüyor.

Doktora Programları
Uluslararası Ticaret
Uluslararası Ticaret ve Avrupa Birliği Hukuku

Yüksek Lisans Programları
Uluslararası Ticaret Türkçe (Tezli ve Tezsiz)
Uluslararası Ticaret İngilizce (Tezli ve Tezsiz)
Ticari Diplomasi Türkçe (Tezli ve Tezsiz)
Ticari Diplomasi İngilizce (Tezli ve Tezsiz)
Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi (Tezli ve Tezsiz)
Uluslararası Ticaret Hukuku ve Avrupa Birliği (Tezli ve Tezsiz)

Sektör Duayenleri Seminer Veriyor

Dış Ticaret Enstitüsü, artık gelenek haline gelen, ‘Commenda Sektörel Seminer Serisi’ kapsamında lisansüstü öğrencileriyle sektör duayenlerini bir araya getiriyor. Koç Holding Endüstri ve Halkla İlişkiler Grubu eski Başkanı, MESS üyesi ve TİSK Onursal Başkanı Tuğrul Kutadgobilik, seminerler dizisi kapsamında yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle deneyimlerini paylaştı. ‘Türk Dış Ticaretinin Geleceği’ konulu seminerde görüşlerini aktaran Kutadgobilik, daha önce hiç denenmemiş uygulamalara gidilmesi, yeni fikirler ve projeler geliştirilmesi gerekliliğini dile getirdi. Seminerlere, lisansüstü öğrencilerinin yanı sıra akademisyenler de yoğun ilgi gösteriyor.

1