Ekiplerini başarıya taşıyan usta yöneticilerin 4 alışkanlığı

Ekiplerini başarıya taşıyan usta yöneticilerin 4 alışkanlığı

İşinde iyi olmak çok önemlidir. Başka insanlara işlerini en iyi şekilde yapmalarını öğretebilme ise en önemlisidir.

Yöneticileri ekiplerinin hem kilit oyuncuları hem de koçlarıdır. Ekiplerin motivasyonu, gerektiğinde başarıya tahrik etme ve tutarlı olmasını sağlayarak bu ekibin başarı dolu bir yolda ilerlemesini sağlamak tamamen yöneticilerin liderlik yeteneğini tanımlar.

İşte, ekiplerini ustaca yönetmesini sağlayan başarılı liderlerin alışkanlıkları:

Ortak çalışmaya dayalı olmak
Sürekli komutlar üretme yerine, yöneticilerin takım uyumu sağlamaya çalışması ve tüm ekip üyelerini kapsayan çalışmalar yürütmesi ekipte olumlu bir hava yaratır. Ekibi korku, kibir ve şiddetle yönetmek yerine gerçekten ekibin bir parçası gibi rol almak başarılı liderlerin en önemli özelliğidir.

Ortak hedeflere sabitlenerek birlikte çalışmanın başarıya ulaşmada derin etkileri vardır. Bu ortak çalışma prensibini ekip üyelerine aşılamak liderlik yapmanın görevlerindendir. Yöneticiyle beraber ekip üyelerinin ortak dayanışma içinde olması şirket için çok değerli sonuçlar üretecektir.

İlişki odaklı olmak
Büyük liderler, insanları yönetir sayıları değil. Sayılar önemli ama daha önemlisi ekip üyeleriyle yöneticinin birbirleriyle olan ilişkileridir.

İyi bir yöneticinin personeline güvenmesi ve onlardan en iyi verimi alması için onların korkusuz davranmalarını öğretmesi gerekiyor.

Eşit davranmak
Büyük yöneticiler, ekip üyeleriyle yakından çalışmayı tercih eder.

Ancak bunu yaparken tüm çalışanlara eşit davranmaya dikkat etmeliler. Çünkü çalışanlara farklı davranmanız ekip üyeleri arasında kıskançlığa sebep olabilir. Büyük liderler, çalışanların tepki ve reflekslerini iyi bir şekilde analiz edebilmelidir. Ve çalışanlarına bu bilgiler doğrultusunda yaklaşmalıdır. Büyük liderler, gerektiğinde ekip üyelerine kendi tarzında küçük hediyeler almalıdır böylelikle hem morallerini yüksek tutar hem de aralarında daha sağlam bir ilişki kurabilirler.

Öğrenmeye açık olmak
Günümüzde hızlı gelişen teknolojiyle beraber çalışma stratejileri de değişmektedir. Büyük lider olmanın gerekliliklerinden biri de bu durumun farkında olmak ve teknolojik gelişmeleri şirkete adapte edebilmektir.

Siz bir yönetici olarak her zaman bu gelişmeleri takip edemeyebilirsiniz bu gayet anlaşılabilir bir durumdur. Ancak büyük lider olmanın göstergelerinden biri de bu gelişmeleri ekibinizin bir üyesi masaya getirdiğinde yeni şeylere açık olmaktır. Yenilikleri bir yönetici olarak her zaman siz getiremeyebilirsiniz bazen bu fikirler çalışanlarınız tarafından önerilebilir sizin de bu tür gelişmelere açık olmanız gerekmektedir.

Her zaman her şeyi bilemeyiz ama yeni şeylere ve önerilere açık olmak kişisel gelişimin en önemli adımıdır. Dinlemek ve öğrenmek, toplantılarda başarılı sonuç almak isteyen tüm liderler için olması gereken bir özelliktir.

55

İlgili içerikler

Gösterilecek içerik bulunamadı