Gez Gör Tat Durağı’nda Bu Ay: ABD’den >> Chicago

Gez Gör Tat Durağı’nda Bu Ay: ABD’den >> Chicago

Adını bir zamanlar topraklarında yetişen ‘’shikaakwa’’adlı bitkiden alan şehir, yüksek binaları ve gökdelenleri ile tanınıyor. Yüksek binaların yanında parklar da şehirde geniş yer tutuyor.

1871 yılında meydana gelen yangında yerle bir olan şehir, yeni planlamasıyla bu olaydan sonra yeniden inşaa edilmiş.

GEZ

Şehir yüksek binalar ve parklar ile kaplı olmakla birlikte; tarihi dokusu ile ziyaretçilerine gezilecek farklı yer olanakları sunuyor.

1. Willis Kulesi

Yapımı 1973 yılında tamamlanmış olan ABD’nin ikinci ve dünyanın sekizinci en yüksek gökdeleni şehrin simgesi olarak gösterilmektedir.

Halkın yardımı ile yapılan gökdelenin yüksekliği 442 metredir. Anten ile birlikte toplam yüksekliği 527 metreye ulaşmaktadır.

2. The Loop Bölgesi

Chicago’nun ana iş merkezi olan ve gökdelenlerin büyük çoğunluğunu barındıran The Loop Bölgesi şehrin dokusunu en iyi anlatan alandır.

Bünyesinde sanat ve alışveriş sevenler için pek çok tiyatro ve alışveriş merkezi barındırdığını da ayrıca belirtmek gerekiyor.

3. Navy Pier Bölgesi

Tarihte Amerikan donanma askerlerinin eğitimi için kullanılmış olan iskele, günümüzde büyük bir eğlence kompleksine ev sahipliği yapıyor.

Eğlenceli zaman geçirmek isteyenler için üzerinde çok sayıda kafe, bar, sinema, hediyelik eşya dükkanı, çocuk alanları ve devasa bir dönme dolap içeren bu ünlü mekanı ziyaret etmelerini öneririz.

GÖR

Chicago gezinizin keyfini görülecek özel yerlerle daha da arttırabilirsiniz.

1. Micgihan Gölü

Gezinti ve balık keyfi yapmak için kalkan botların bulunduğu Micgihan Gölü’nde çok sayıda halk plajı da yer alıyor. Yalnız gölün tatlı su olması nedeni ile yüzmenin oldukça zor olduğunu belirtmek de ayrıca fayda var. Bu nedenle cankurtaran yoksa göle girmek kesinlikle yasak!

2. Magnicifiant Mile (Muhteşem Mil Bölgesi)

Yaklaşık bir mil uzunluğundaki şehrin en hareketli ve canlı bölgesi olan Muhteşem Mil Bölgesi kira fiyatlarının yüksekliği ve lüks yaşama uygun yapısı ile de dikkat çekiyor.

3. Water Tower

Beyaz mermerden yapılmış olan Water Tower, ABD’nin en önemli AVM’lerinden biridir. Alışveriş merkezinin içinde su ve fıskiyelerden oluşturulmuş özel bir dekorasyona sahip olan bu yapı, Chicago yangınından kalan tek yapı olması ile de ayrı bir yere sahiptir.

TAT

Tüm dünya mutfaklarının bir sentezi gibi konumlanmış olan Amerikan Mutfağı’nda pek çok lezzet bir arada yer almaktadır. Elbette oraya gidip tatmanız gereken özel lezzetleri göz ardı etmemelisiniz. :)

1. Barbekü Soslu Kaburga

Barbekü yapmaktan büyük keyif alan Amerikalılar için Barbekü Soslu Kaburga vazgeçilmez bir lezzettir. Bu kadar çok sevilen bir yemeğin özel olduğunu söylememize gerek yok, mutlaka denemelisiniz.

2. Mac & Cheese

Amerikan Fimlerinde en çok kullanılan yemeklerden olan sarı soslu makarna İngilizlerin cheddar peyniri ile İtalyanların makarnasının birleşiminden geliyor. Bir sentez olan Amerikan Mutfağı için de hem yapılması kolay, hem de çok tercih edilen bir yemektir.

3. Doughnut

Yemesi pratik bir tatlı olarak doughnut, her türlü zevke uygun hali ile kahve yanlarını süsleyen tatlardan. En farklı çeşitler için Amerika’ya yolu düşenlerin mutlaka denemesi gerekenler arasında yer almaktadır.

3