Gez Gör Tat Durağı’nda Bu Ay: İngiltere’den >> Oxford

Gez Gör Tat Durağı’nda Bu Ay: İngiltere’den >> Oxford

Birleşik Krallık’ı meydana getiren dört ülkeden en büyüğü olan İngiltere’nin Oxford kenti ülkenin güneydoğusunda yer alıyor.

Kültür ve tarih açısından zengin bir konumda olan Oxford, dünyanın en önemli üniversitelerinden biri sayılan Oxford Üniversitesine ev sahipliği yaparken, birçok koleji de içinde barındırmasıyla tam bir öğrenci şehri.

GEZ

Her tarafı müzeler, kütüphaneler, sanat galerileriyle dolu olan bu kentin ziyaretçileri renkli ve dolu bir zaman geçiriyor.

1. Christ Church

Şehrin önemli turistik mekanlarından olan Christ Church İngiltere Kralı 7. Henry tarafından 1546 yılında erkek koro üyeleri yetiştirmek için okul olarak inşa edilmiştir. Günümüzde ise kolej olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Harry Potter filminde geçen Hogwart Salonu burada yer alıyor.

2. Pitt Rivers Museum

Antropoloji ve arkeolojiye ait 250.000’den fazla objenin sergilendiği bu müze loş bir ortama sahip. Bu sayede içeride bulunan nesneler gerçeğe daha yakın bir görünüme sahip.

Tüylü pelerinler, sihirli takılar, Noh maskeleri, totem direkleri, kürk parkalar, kirpi balığı kaskı müzede görebileceğiniz objelerden bazıları.

3. Bodleian Kütüphanesi

Avrupa’nın en eski kütüphaneleri arasında bulunan yapı 1602 yılında inşa edilmiştir. İçerisinde bulunan kitapların çoğu 15. Yüzyıldan kalmadır ve 11 milyondan fazla yayın vardır. Ayrıca bu rakama her hafta 4000 kitap daha eklenmektedir. 2500 kişilik okuma kapasitesine sahip bu kütüphane Harry Potter filminde kullanılmıştır.

GÖR

Oxford gezinizin keyfini bu yerleri gezerek daha da arttırabilirsiniz.

1. Covered Market

High Street üzerinde yer alan bu kapalı pazarın içerisinde balıkçısından kasabına, pastacısından restoranına kadar bir çok butik dükkan var. Bu dükkanlar bir çok lezzeti de beraberinde getiriyor.

2. Radcliff Meydanı

Bu meydanda yer alan University Church’ün kulesinden de Oxford’u tepeden seyretmek mümkün. Ayrıca yine bu meydanda bulunan Radcliff Kütüphanesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Bu kütüphanenin ilginç yanı ise yeraltına inşa edilmiş olması.

3. Thames Nehri

Uzunluğu 346 kilometre olan bu nedir Londra’nın içinden geçerek kuzey denizine dökülür. Şehrin kalabalığından bunaldıysanız burada soluklanabilirsiniz. Ayrıca kano ile nehirde gezi yapmanız da mümkün.

TAT

Oxford’da İngiltere mutfağından birçok lezzeti tadabileceğiniz gibi, dünya mutfağını da deneyebilirsiniz.

1. Wellington Bifteği

Bonfile etrafında mantar ve fuagranın olduğu, dış kısmında ise milföy hamuruyla sarılan Wellington Bifteği’ni tatmalısınız.

2. Scone

Üstünde krema ve reçel olan sodalı kurabiyeleri çok seveceksiniz.

3. Çay

Çayın süt ve şekerle servis edilmesiyle farklı bir lezzet için İngiliz çayını deneyebilirsiniz. 5 çayı kökeninin İngiltere’den gelmesi sebebiyle Oxford’da bulunan her türlü restoran, cafe ve bistroda 5 çayı içilebilir.

1