Gümrüklerde Cuma Günleri Ek Memur Müjdesi

Gümrüklerde Cuma Günleri Ek Memur Müjdesi

İTO ev sahipliğinde Gümrük Müşavirleri Meslek Komitesi’nin organize ettiği bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, gümrüklerde cuma günü yoğunlaşan ihracat işlemlerinde, sarı hattaki muayene memurlarının sayısının artırılacağı açıklandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Halil İbrahim Bozkuş’un da aralarında bulunduğu yetkililere sorunlarını ilk ağızdan ileten konunun tarafları, yaşanan sorunlar için çözüm sözü aldı.

Halkalı Gümrük Müdürlüğü’nün Çatalca’ya taşınmasının çok önemli bir proje olduğuna değinen Bozkuş, çok yakın zamanda Büyükçekmece Tesviye İşletme Müdürlüğü’nün de açılacağı bilgisini verdi. Bozkuş, ‘’Bu müdürlüklerin iyileştirilmesi bizim de elimizi rahatlatıyor. İnşallah yeni müdürlük haziran ayında hizmete girecek diye konuştu.

Bozkuş, ‘’30’a yakın işlem Tek Pencere Sistemi ile hallediliyor’’ dedi. İhracat işlemlerinde Cuma günü sarı hattaki muayene memurları sayısının yetmemesi için de çözüm düşündüklerini belirten Bozkuş, ‘’Cuma ek günü ek memur koyabiliriz’’ diye konuştu.

1