Güneydoğulu ihracatçıların Afrika çıkartması

Güneydoğulu ihracatçıların Afrika çıkartması

Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu , Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Johannesburg kentinde açılan “Africa’s Big Seven” fuarında ürünlerini tanıttılar.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri’nin bünyesinde faaliyet gösteren tanıtım grubu, ilk kez katıldığı fuarda oldukça ilgi gördü. Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu standına gelen Afrikalılar, ikram edilen ürünleri alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdular. Afrika pazarı Türkiye için büyük önem taşımaktadır. Bu pazar doğru değerlendirilirse sektör için önemli bir pazar olacaktır.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde ilk kez fuara katıldıklarına işaret eden MBTG Başkanı Surur Aydın, şunları söyledi;

“Dün açılan fuarda standımız yoğun ilgi görüyor. Bakliyat ürünlerimizden yapılan yemekleri Afrikalılara ikram ediyoruz. Afrikalıların büyük bölümü bulguru tanımıyor. Bulgurla ilk kez tanışan Afrikalıların ürünü sevmesi ve lezzetli bulması bulgur üreticilerimiz için önem taşıyor. Mercimek ve makarnamız da çok sevildi. Bu bölgede özellikle makarnamız biliniyor. Düşündüğümüzün üzerinde bir pazar potansiyeline sahip Afrika’da üretici firmalarımızın ciddi çalışmalar yapmasında büyük yarar görüyoruz. Tanıtım beraberinde ihracat artışını getirecektir.”

1

İlgili içerikler

Gösterilecek içerik bulunamadı