İhracatçılara ‘Elektronik’ Destek!

İhracatçılara ‘Elektronik’ Destek!

Ekonomi Bakanlığının, ticaretteki teknik engellere ilişkin internet sitesinin altyapı ve yenileme çalışmaları tamamlanarak ”www.teknikengel.gov.tr” adresinden erişime açıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, site, ihracatçıların ticarette karşılaştığı sorunların çözümünde yararlanabileceği ve hizmetlere ulaşabileceği temel bir platform olarak yapılandırıldı. Sitede, üretici ve ihracatçıların dış pazarlara girişte karşılaştıkları etiketleme, işaretleme, ambalajlama, karantina şartı gibi teknik düzenlemelerin yanı sıra test ve belgelendirme işlemlerinden kaynaklanan teknik engellerin önlenmesine yönelik mekanizmalara yer verildi.

Site ile ihracatçılar ticarette teknik engellere yönelik, ihracat gerçekleştirmek istenilen ülkenin mevzuatları hakkında bilgi sahibi olabilecekken aynı zamanda ilave bilgi talep edebilecek ve karşılaşılan sorunları interaktif olarak bildirebilecek.

Tüm gerçek ve tüzel kişilerin kullanımına ücretsiz olarak sunulan site, üye olacak kullanıcıların e-posta adreslerine, ilgilenilen ülke ve ürün gruplarına ilişkin taslak düzenlemeleri günlük olarak gönderilecek.

0