İhracatçıya E-Ticaret Desteği

İhracatçıya E-Ticaret Desteği

Ekonomi Bakanlığı, Türk sanayicisini e-ticaret ile tanıştırmak, bu sayede ihracatçı sayısını artırmak ve mevcut ihracatçıları büyütmek için yeni bir destek vermeye hazırlanıyor.

Orta ve ileri teknoloji üretim ve ihracatının artırılması için yeni teşvik mekanizmaları üzerinde çalışan bakanlık, tüm firmaların küresel pazarlara daha kolay açılabilmeleri için global e-ticaret sitelerine toplu üyeliği de destekleyecek. Bu amaçla, sanayi siteleri, organize sanayi bölgeleri, ticaret ve sanayi odaları, ihracatçı birlikleri devreye sokulacak.

Sanayi ve ticaret odaları, ihracatçı birlikleri, sektörel dernekler, endüstri bölgeleri, organize sanayi bölgelerinden, e-ticaret sitelerine topluca yapılan üyelik ücretinin yüzde 80’ini devlet karşılayacak.

Bakanlığın, desteklediği e-ticaret sitelerinde makineden, tekstile, serumdan mobilyaya, iç dekorasyon malzemelerinden plastiğe binlerce ürünü dünyanın dört bir tarafındaki hem milyonlarca nihai tüketiciye hem de on binlerce tedarikçiye satmak mümkün olacak.

1