İş Görüşmesinin Ardından Neler Yapılmalı?

İş Görüşmesinin Ardından Neler Yapılmalı?

Çalışmayı çok istediğiniz bir yere başvuru yaptınız, görüşmeye çağrıldınız ve görüşmeniz olumlu geçti. Aradan çok zaman geçmesine rağmen firma tarafından aranmadınız. Bu durumda neler yapmanız iş bulmak için daha doğru bir strateji olacaktır?

İletişim Olanaklarını Yaratın

Mülakatın hemen ardından yapmanız gereken ilk şey görüştüğünüz yetkilinin iletişim bilgilerini almak ve işe alımın ne zaman sonuçlanacağını sormaktır. Bu bilgiler, bundan sonraki süreci takip etmeniz için size yardımcı olacaktır.

Teşekkür Maili Gönderin

İnsan Kaynakları Uzmanları tarafından akılda kalmak için mülakattan 24 saat sonraya kadar teşekkür maili gönderin. Bu mail, sizin iş için ne kadar istekli olduğunuzu yansıtacaktır. Eğer görüşme sırasında konuştuğunuz konular hakkında çalışmalarınız varsa onları göndermeyi de düşünebilirsiniz.

Rekabete Karşı Takipte Kalın

Sizin gibi iş başvurusu yapan ve bu işe girme olasılığı olan diğer insanlara karşı rekabetin bir adım önüne geçmek için aranmayı beklemek yerine süreci takip edin. Süre bitiminde yine bir mail atarak görüşmenin sonucunu merak ettiğinizi ve gelişmeleri öğrenmek istediğiniz belirtin.

Sabırsız Davranmayın

Takip sürecinde birçok adayın yaptığı gibi sabırsız davranıp firmayı tekrar tekrar aramayın. İşe alım süreci bazen bir hafta, bazense iki ay kadar uzun zaman alabilir. İşle ilgili bir şeylerin değişmiş, kısa süreliğine ertelenmiş ya da karar verme sürecinin henüz bitmemiş olabileceğini de unutmayın.

3