İş Hayatında Başarıyı Artıracak 5 Öneri

İş Hayatında Başarıyı Artıracak 5 Öneri

 

1- Hedeflerinizi Belirleyin

İş hayatınızda başarılı olmak için uzmanların ilk önerisi ve temel şartı hedef koymaktır.
Unutmayın;  hedefler, ulaşılabilir, ölçülebilir, zamanı belli olmalı ve bir alışkanlık haline getirilmelidir.

1

 

2- Stresi Yönetin

Stresin iş hayatındaki başarıyı doğrudan etkileyen bir faktör olduğu biliniyor. Bir noktaya kadar motive edici bir özelliği olsa da yoğun şekilde stres yaşayan bireylerde dikkat dağınıklığı, verim azalması gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bunları yenmek için kısa molalar vermek, planlı çalışmak, daha fazla sosyalleşmek etkili birkaç yöntem.

2

 

3- Zamanınız Sizi Değil, Siz Zamanınızı Yönetin

Birçok çalışan, üzerindeki iş yükünün çok fazla olduğundan ve hiçbir şeyi yetiştiremediğinden şikayet eder. Bazı vakalarda bu durum doğru olsa da, temel sorun zamanın iyi yönetilememesinden kaynaklanır. Günü planlamak, hangi işin ne kadar zaman aldığını hesaplamak ve en önemlisi de ajanda tutmak, bu sorunu hızla ortadan kaldıracaktır.

3

 

4- Dış Görünüşünüz İletişiminizi Kuvvetlendirir

Toplumsal ya da kişisel iletişimin yüzde 55’ini beden dili ve hareketler oluşturur. Dış görünüşünüzün ve giysilerinizin sizi yansıtması, karşınızdaki ile iletişiminizi kuvvetlendirecektir. Bu yolla da kendinizi daha iyi ifade edebilirsiniz.

4

 

5- Deneyimlerinizi Kullanın

Geçmiş dönemde yaşadığınız olaylardan elde ettiğiniz deneyimler, gelecekte nelerle karşılaşabileceğinizi bilmeniz açısından önemlidir. Bir şeyi bilmenin tek yolu onu deneyimlemektir. Bulunduğunuz noktada çok fazla kalmadan üstüne yeni bir şeyler katmalı ve ilerlemelisiniz.

5

1