İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı Açıldı

İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı Açıldı

EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı, 22. kez CNR EXPO Yeşilköy’de açıldı.

Alanında dünyanın 2. en büyük fuarı olan “22. EVTEKS İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı” başladı. CNR Holding kuruluşlarından Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilen EVTEKS Fuarı, 2 binin üzerinde markanın katılımı ve 140 bin ziyaretçi hedefi ile düzenleniyor. CNR EXPO Yeşilköy’de 21 Mayıs’a kadar devam edecek fuar,

Ekonomi Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, UTİB Başkanı İbrahim Burkay, İTHİB Başkanı İsmail Gülle, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık ve CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı’nın katılımı ile gerçekleşti.

Türkiye’de yıldızı parlayan ev tekstil sektörünün en büyük platformu olan EVTEKS’in açılışında konuşan Ekonomi Bakanı Yardımcısı Fatih Metin, ev tekstili sektörünün 1 milyar 600 milyon dolar dış ticaret fazlası vermesinin önemine değinerek, şöyle konuştu: “AB ülkeleri ihracat pazarımızda önemli. İhracatımızın yüzde 60’ını bu ülkelere yapıyoruz. Hedefimiz daha fazla satmak değil, daha nitelikli satmaktır. Biz bakanlık olarak 2023 hedeflerine giden yolda her zaman sektörün yanındayız” dedi.

Sektör İhracatta Dünyada 4. Sırada

TİM Başkanı Büyükekşi de EVTEKS’in alanında dünyanın en büyük fuarı olma yolunda ilerlediğini belirterek, sektörün dünyada ve Türkiye’deki gelişimi, ihracatı, ev tekstilindeki inovatif gelişmeler konusuna değindi. Türk ev tekstil sektörünün 1,8 milyar dolar ihracatla dünya sıralamasına 4’üncü sırada olduğunu aktaran Büyükekşi, “2015 yılında 1,8 milyar dolar ihracat gerçekleştiren sektörümüz. 2016 yılında yüzde 3,3 artış gösterdi. İhracatta Avrupa birincisi olan ev tekstili sektörünün en çok ihracat yaptığı ülkeler ise sırasıyla Almanya, ABD ve Fransa. Sektör en çok havlu ve temizlik bezleri, yatak çarşafları ürün gruplarında ihracat gerçekleştiriyor” dedi.

Zayıflatan Kumaşlar

Mehmet Büyükekşi, dünyada trendlerin değiştiğini, inovasyon ve tasarımın ev tekstili sektörünün vazgeçilmezi olduğunu söyleyerek, dünyada yaygınlaşan inovatif ürünleri ise, şöyle sıraladı: “Stres alan çarşaflar, zayıflatan çarşaflar, ısıyla renk değiştiren çarşaf ve perdelikler, polen ve toz tutmaz ev tekstili ürünleri, ışık ile kendini temizleyen kumaş.” Sektörün 2023 hedefinin 4 milyar dolar olduğunu da hatırlatan Mehmet Büyükeşi, hedefe ulaşmak için sektörün ihracatında her yıl yüzde 10’luk bir artış göstermesinin ulaşılabilir olduğuna vurgu yaptı.

40 Bin Yabancı Ağırlanacak

CNR Holding Pazarlama Grup Başkanı Reha Tartıcı da fuarın sektöre sağladığı katma değer bakımından lider olduğunun altını çizerek, “ABD, Kanada, Çin, Hindistan, BAE ve İngiltere başta olmak üzere 40 bini aşkın yabancı profesyonel ziyaretçiyi EVTEKS’te ağırlayacağız” dedi.

1