Kadın istihdamına özel destek

Kadın istihdamına özel destek

Tekstil, hazır giyim ve deri sektörlerinde kadın istihdamını artırmak için özel destek verilecek.

Tekstil, hazır giyim ve deri ürünlerinde sektörlerine yönelik 2015 – 2018 yıllarını kapsayan eylem planı hazırlanıp yayınlandı. Hazırlanan bu plana göre, KOBİ’lerin ihracat alacaklarına ileriye dönük kur garantisi getirilecek olup hazır giyim de sektörlerinde kayıtlı kadın istihdamının artırılması için özel destek verilecek.

Hazırlanan planın amacı; Tekstil, hazır giyim ve deri ürünleri sektörlerinde katma değeri yüksek, yenilikçi ve ileri teknoloji içeren ürün ve hizmet sunumları ile rekabetçiliği artırarak, dünya ticaretinden daha fazla pay alan sürdürülebilir bir yapıya kavuşmak olacaktır. Eylem planında yer alan önemli eylemler ise şöyle;

  • KOBİ’lere yönelik ihracat alacaklarının ileriye dönük kur garantisi sağlanmasıyla ilgili bankalarla işbirliği anlaşmaları yapılacak.
  • Sektörlerin kümelendiği bölgeler ile İstanbul ve diğer liman kentleri arasında lojistik maliyetlerini düşürmeye yönelik tedbirler alınacak.
  • KOSGEB’in İşbirliği Güçbirliği desteklerinden yararlanan işletmelerin sayısı artırılacak. Yerli pamuk üretiminin dengede tutulması ve kalitenin artırılması yönünde çalışmalar yapılacak.
  • Hazır giyim ve ayakkabı sektörlerinde kayıtlı kadın istihdamının artırılmasına yönelik destekler sağlanacak.
0

İlgili içerikler

Gösterilecek içerik bulunamadı