KOBİ’lere Teknoloji Desteği!

KOBİ’lere Teknoloji Desteği!

KOSGEB, teknolojik ürün geliştiren KOBİ’lerin uluslararası pazardaki rekabet gücünü artırmak amacıyla yeni bir destek programını hayata geçiriyor.

Küçük ve Orta ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), teknolojik ürün geliştiren KOBİ’lerin yurtdışı pazarlara açılması için destek vereceğini açıkladı. Geliştirdikleri ürünü yurtiçinde ve dışında pazarlayacak olan KOBİ’lere pazarlara açılabilmeleri için 150 bin TL’ye kadar destek verilecek. Destek tutarı, tanıtım, pazarlama ve fuar giderleri için kullanılacak.

Bu desteğin sağlanabilmesi amacıyla, KOBİ’ler için Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama Destek Programı (TEKNOPAZAR) başlatıldı.  Programdan yararlanacak olan KOBİ’lerin kamu destekleriyle Ar-Ge, yenilik veya tasarım projesi yürütmüş olması gerekiyor.

Basılı veya elektronik tanıtım materyalleri, fuarlara katılım, yurtdışı fuarlarda gümrük işlem giderleri, elektronik ticaret (e-ticaret) sitelerine üyelik giderleri, yazılı medyada teknolojik ürün ya da prototipin tanıtımına ilişkin harcamalar da desteklenecek. Tanıtım ve pazarlama faaliyetleri ile ilgili seyahatlerde işletmenin en fazla iki çalışanının konaklama ve ulaşım giderleri de kapsamda olacak.

Önemli bir nokta olarak; KOBİ’lerin, bu teknolojinin kullanım hakkına da sahip olması gerekiyor. Patentli teknolojik ürüne sahip veya patent hakkını Türk Patent Enstitüsü (TSE) nezdinde devralmış işletmeler ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından verilen Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi’ne sahip işletmeler de programa dahil olabilecek. Bu işletmeler, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olacak.

Kaynak: HaberTürk

2