LojiBlog Öneriyor: Başarı İçin Stratejiler – John C. Maxwell – Jim Dornan

LojiBlog Öneriyor: Başarı İçin Stratejiler –  John C. Maxwell – Jim Dornan

Hayallerini kendi gücüyle gerçekleştirebileceğine inanan insan şevklidir, inançlıdır ve yaşama sevinci vardır. Liderlik konusundaki seminerleri ve kitaplarıyla ün yapmış Amerikalı yazar John Maxwell, “Kişinin gelecekteki umudu, onun şimdiki gücünün kaynağıdır,” der.”Ben yapamam, ben başaramam!” “Sen yaparsın, uğraş, gayret et, eninde sonunda başaracağından eminim çocuğum!” diyen türden yüreklendirici aile ortamlarında yetişmiş kaç kişi var aramızda? Çoğumuz, “Sen yapamazsın bırak uğraşma!”, “Beceriksiz, senin elinden iş gelmez her şeyi berbat ettin!”, “Bana sormadan bir şeye dokunma!” diyen ortamlarda yetiştik. İnsanların, “Sen yapabilirsin!” “Kendi hayallerini ve amaçlarını gerçekleştirebilecek güç sende var!” mesajını duymaya, okumaya gereksinimleri var.

Bu kitapta gerçek başarıya ulaşma konusunda ciddi olan insanlara, üzerinde hareket edebilecekleri önemli alanlarda yoğunlaşmayı sağlayacak bilgiler örnekleriyle veriliyor. Kitapta, stresle ve başarısızlıkla etkili bir şekilde başa çıkmayı bilen bir olumlu düşünür olmanın yolları gösteriliyor.

Ayrıca, başarılı olmak için öncelikle olumlu düşünmeyi uygulamak gerektiği, başarılı bir insanı belirleyen ilk özelliğin tutumu olduğu, kişinin olumlu tutum ve düşüncelere sahip olduğu sürece zorluklardan kaçınmayacağı, onların üstesinden gelmek için haz duyacağı sonuçta da başarıya ulaşacağı vurgulanmaktadır. Diğer yandan, başarısız insanları geçmişteki yenilgileri ve şüpheleri yönlendirdiği ve kontrol ettiği açıklanmıştır.

Kısaca özetlemek gerekirse; bu kitap okuyucuya doğuştan hakkı olan umudunu, şevkini, yaşama sevincini ve bunları elde edebilecek gücünü hatırlatmayı amaçlamaktadır.

1