Marmara Analizde Merkez Oldu

Marmara Analizde Merkez Oldu

Uluslararası akreditasyon belgesine sahip olan 7 enstitüsündeki 213 laboratuvarda yurt içine yılda 55 bin analiz hizmeti sunan ‘Türkiye Bilimsel ve ‘Teknik Araştırma Kurumu (TUBlTAK) Marmara Araştırma Merkezi (MAM)’, Avrupa ve Afrika’dan gelen testleri de yapıyor.

GÜVENİLİR BULUNDU
TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Makaracı, özellikle Almanya ve Tanzanya’dan talep gelmeye başladığını vurgulayarak, “Kurumumuz sonuçlarının güvenilir bulunması sebebiyle merkezimiz tercih edildi” dedi.

SIRADAKİ ÜLKELER
Makaracı, test aşaması sırasındaki işlemlerinin kurumları tarafından yürütüldüğünü de hatırlatarak, yurt dışındaki kurumlara hizmetleri anlatabilmek için İngilizce katalog hazırladıklarını kaydetti. Makaracı, şunları söyledi: “Senegal, (Gambiya, Tanzanya, Uganda, Kenya, Mozambik, Pakistan, Malezya, Filistin, Ürdün, Somali, İngiltere, Bangladeş, Brezilya, Çin, Kolombiya, Gana, Iran, Kazakistan, Nijerya, Sri Lanka, Mısır, Jamaika, Tunus, Tayland, Trinidad Tobago ve Danimarka ile görüşleriniz devam ediyor. Yakında bu ülkelerden talep bekliyoruz.”

DÖVİZ GETİRİYORUZ
Makaracı, “Yurt dışına yaptığımız hizmetlerle ülkemizin cari açığının kapanmasına da katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmalarla ülkemize döviz girişi sağlıyoruz” dedi.

 

1