Asset Grup
Kimyasalların Kaydı Değerlendirilmesi İzni Ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik Hakkında
MVZ204883

Bilindiği üzere Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik (KKDİK) 23.06.2017 tarihli Resmi gazetede yayımlanmış olup söz konusu yönetmeliğe aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

http://www.assetgrup.com.tr/Kimyasallarin_kaydi_kullanimi.pdf

Yönetmelik kapsamında kayıttan muaf tutulan kimyasallar hariç olmak üzere ithalatçı başına yılda 1 ton veya daha fazla miktarda ithal edilen kimyasalların kayıt edilmesi gerekmektedir.

Kayıt için öncelikle 31.12.2020 tarihine kadar E-Devlet ‘’Entegre Çevre Bilgi Sistemi’’ üzerinden ön kayıt işleminin yapılması gerekmektedir. Daha sonra 2023 yılının sonuna kadar kayıt işlemleri tamamlanabilecektir.

Konu ile ilgili;

-Yılda 1 tondan fazla üretilen ve/veya ithal edilen kimyasalların listesine,

-Öncelikli kimyasallar listesine,

-Tüm rehber dokumanlar ve kayıt rehberine,(muaf maddeler ilgili yönetmeliğin 2. Maddesinde ve kayıt rehberinin 2.5.2 bölümünde sayılmıştır.)

-Konu ile ilgili sıkça sorulan sorular vb. pek çok bilgiye,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının aşağıdaki linkinden ulaşılabilir.

https://kimyasallar.csb.gov.tr/rehber-dokumanlar/18

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının konu ile ilgili en son duyurusu aşağıdadır.

KAYIT SÜRECİ YAKLAŞIYOR!

KimyasallarınKaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmelik'in (KKDİK Yönetmeliği) kayıt sürecinin başlayacağı tarih olan 31/12/2020'ye sayılı günler kaldı.31/12/2020'den itibaren Kimyasal Kayıt Sisteminde (KKS) Kayıt Modülü aktif olacak ve sanayiciler girişlerine başlayabileceklerdir.

KKDİK Yönetmeliğine göre; 31/12/2023 tarihinden önce kendi halinde veya karışım içinde imal edilen veya ithal edilen maddeler için yıllık miktar bir ton ya da daha fazla ise, 31/12/2020 ile 31/12/2023 tarihleri arasında Yönetmeliğin kayıt hükümleri uygulanır (Geçici Madde 2). 31/12/2023 tarihinden sonra ise kimyasallar kayıt edilmeden piyasaya arz edilemeyecektir.

KKDİK Yönetmeliği gereği imalatçı, ithalatçı ve tek temsilcilerin ortak kayıt yapabilmeleri için; öncelikle KKS aracılığıyla ön-MBDF göndermesi gerekmektedir. Ön-MBDF gönderen firmalar; MBDF sorgulama yaparak aynı maddenin ön-MBDFsini göndermiş olan diğer firmaların iletişim bilgilerine ulaşabilmekte, bu sayede kayıt için gerekli olan veri ve maliyet paylaşımına ilişkin hususlar hakkında kayıt süreci öncesinde aynı madde imalatçı, ithalatçı ve tek temsilcileri ile irtibat kurabilmektedir.

Ön-MBDF'lerin kayıtların başlayacağı 31/12/2020 tarihinden önce gönderilmiş olması, ortak kayıt sürecinin etkin işlemesi açısından büyük önem arz etmektedir.Ancak kayıt sürecinin 31/12/2023 tarihine kadar devam edecek olması ve 31/12/2020 tarihinden sonra piyasaya arz edilecek olan maddeler için de sistemin aktif olması açısından 31/12/2020 tarihinden sonra da ön-MBDF modülü kapanmayacak ve işlevini sürdürecektir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.