Asset Grup
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tahlil Sonuçlarının GTİP Tespitinde Kullanılması
MVZ215032

‘’Çevrenin Korunması Yönünden Kontrol Altında Tutulan Katı Yakıtların İthalat Denetimi Tebliği" (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2021/7) Ek-1uyarınca "Kontrole Tabi Katı Yakıtlar" için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Laboratuvarı veya anılan Kurumca yetkilendirilmiş özel laboratuvarlar tarafından düzenlenen analiz raporlarının tarih ve sayısının, gümrük beyannamesinin 44 numaralı hanesinde açık bir şekilde beyan edilmesi ve ilgili gümrük müdürlüğüne beyanname kapsamı eşyaya ait bahsedilen tahlil raporunun onaylı bir nüshasının ibraz edilmesi halinde tarife tespitinde düzenlenmiş tahlil raporunda yer alan tahlil sonuçlarının esas alınması gerektiği konulu genelge ektedir.

Muayene memurunca, beyanname ekinde sunulan tahlil raporlarına göre GTİP tespiti yapılamaması halinde, ilgili beyannameye ait numune gümrük laboratuvarlarına tahlile gönderilecektir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Cevre Ve Sehircilik Bakanligi Tahlil Sonuclarinin Kullanilmasi.pdf