Asset Grup
Ardiye Ücretlerinin KDV Kanunu Açısından Durumu Hakkında
MVZ215101

İthal eşyasının gümrük antreposunda kaldığı süre için ödenen ardiye ücretinin KDV Kanunun açısından durumu ile ilgili İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneğinin Gümrükler Genel Müdürlüğüne yazdığı yazı ve Genel Müdürlüğün cevabi yazısı ektedir.

İthal eşyasının gümrük antreposuna konulduğu tarihten, ithalat beyannamesinin tescil edildiği tarihe kadar geçen süre için ödenen ardiye ücretinin KDV matrahına dâhil edilmesi gerekmektedir.

Yazıda, ithalat işlemi gerçekleştikten sonra da eşyanın antrepoda kalmaya devam etmesi halinde, gümrük beyannamesinin tescil edildiği tarihe kadar verilen hizmet için ayrı bir fatura düzenlenebileceği, tek fatura düzenlenmesi halinde gümrük beyannamesinin tescil edildiği tarihe kadar verilen ardiye hizmet bedeline isabet eden tutarın faturada ayrıca gösterilebileceği ve fatura üzerinde tescil öncesi ve sonrasına isabet eden tutar ile ilgili açıklama yapılabileceği hususları bildirilmektedir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Ardiye Ucretlerinin KDV Kanunu Acisindan Durumu-Cevabi Yazi.pdf