Asset Grup
7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun
MVZ215185

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş olup ektedir.

Kanunda;

Kesinleşmiş alacakların yeniden yapılandırılmasına,

Kesinleşmemiş veya dava safhasında alacakların yeniden yapılandırılmasına,

İnceleme ve tarhiyat aşamasında bulunan vergilerin yeniden yapılandırılmasına,

Matrah artırımına,

İşletme kayıtlarının düzeltilmesine,

İşletmelerin bilançolarında yer alan gayrimenkuller ile amortismana tabi diğer iktisadi kıymetleri için yeniden değerleme yapma imkânına,

Karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemeyen kişilerin yükümlülüklerini yerine getirmeleri halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtların dikkate alınmamasının sağlanmasına,

İlişkin düzenlemeler yer almaktadır.

Gümrük Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamında gümrük yükümlülüğü doğan ve Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil daireleri tarafından 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre takip edilen gümrük vergileri, idari para cezaları, faizler, gecikme faizleri, gecikme zammı alacakları da kanun kapsamında olup yeniden yapılandırılabilecektir.

Kanun kapsamında olan ve vadesi 30.04.2021 tarihine kadar olan bütün alacaklar 31.08.2021 tarihine kadar ilgili idareye başvurulması halinde ödenebilecektir.

Kesinleşmiş gümrük vergilerine dair, vergi aslına bağlı para cezalarının tamamı silinecek, bunun yerine vergi aslına Yİ-ÜFE oranında faiz tahsil edilecektir. Kesinleşmiş, vergi aslına bağlı olmayan para cezalarının % 50 si, gümrüklenmiş değere bağlı para cezalarının % 70 i silinecektir.

Kesinleşmemiş, vergi aslına bağlı olmayan para cezalarının %75 i, kesinleşmemiş, gümrüklenmiş değere bağlı cezaların % 85 i silinecektir.

Uzlaşmada veya idari itirazda bulunan alacaklar ile devam eden incelemede olan alacaklar için kesinleşmemiş gümrük vergileri ve cezalar ile ilgili hükümler uygulanacaktır.

Kendiliğinden bildirim yapılması halinde para cezalarının tamamı silinecek, vergi aslına Yİ-ÜFE oranında faiz işletilecektir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: 7326 Sayili Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasi Hakkinda Kanun.docx