Asset Grup
Gümrük Kanunu- Bazı Kanun Ve Kararnamelerde Değişiklik-7333
MVZ215238

Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına dair 7333 sayılı Kanun ektedir.

Gümrük kanununun, gümrük vergilerinin geri verilmesi ve kaldırılmasına ilişkin aşağıdaki 211. Maddesinde yapılan değişiklik ile gözetim fiyat uygulaması nedeniyle eşyanın gümrük kıymetinin yükümlünün kendi beyanı ile arttırılması ve vergilerin bu fiyat üzerinden ödenmesinden sonra yasal yollara müracaat edilerek yatırılan fark vergilerin geri istenmesinin yolu kanuni olarak kesilmiş bulunmaktadır.


MADDE 211- 1. Kanunen ödenmemeleri gerektiği halde ödenmiş olduğu belirlenen gümrük vergileri geri verilir. Kanunen tahakkuk ettirilmemeleri gerektiği halde tahakkuk ettirilen gümrük vergileri kaldırılır.

Ancak, kanunen ödenmemesi veya tahakkuk ettirilmemesi gereken gümrük vergileri ilgili kişinin kasten yaptığı bir tahrifat (veya ticaret politikası önlemlerine tabi eşyanın gümrük kıymetinin yükümlünün kendi beyanı ile artırılması-eklendi.) sonucunda ödenmiş veya tahakkuk ettirilmişse, bu vergilerin geri verilmesine veya kaldırılmasına ilişkin talepler kabul edilmez.

MADDE 13 –27/10/1999tarihli ve 4458 sayılı Gümrük Kanununun 211 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci paragrafına “kasten yaptığı bir tahrifat” ibaresinden sonra gelmek üzere “veya ticaret politikası önlemlerine tabi eşyanın gümrük kıymetinin yükümlünün kendi beyanı ile artırılması” ibaresi eklenmiştir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Bazi Kanun Ve Kanun Hukmunde Kararnamelerde Degisiklik-7333.docx