Asset Grup
Uluslararası Motorlu Taşıt Sigorta Belgeleri
MVZ215327

Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü, “Uluslararası Motorlu Taşıt Sigorta Belgeleri” hakkında bir yazı yayımladı.

Yazıda; Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu’nun 07.05.2020 tarihli ve 2020/-270 sayılı yazısına atıfla, 01.07.2020 tarihinden itibaren yeşil kart belgelerinin siyah beyaz olarak da düzenlenebileceğinin bildirildiği anımsatıldı.

Türkiye Motorlu Taşıt Bürosu’nun 12.10.2021 tarihli ve 515 sayılı yazısın da

- Sırbistan Motorlu Taşıt Bürosundan alınan bilgiye göre bazı Sırbistan Uluslararası Motorlu Taşıt Sigorta Belgelerinde (Yeşil Kart) zorunluluk bulunmadığı için sigortacı mührünün bulunmadığı,

- Polonya Motorlu Taşıt Bürosundan alınan bilgiye göre Polonya Uluslararası Motorlu Taşıt Sigorta Belgelerinin (Yeşil Kart) siyah beyaz veya renkli olarak ve bilgisayar çıktısı veya elle doldurulmuş olarak düzenlenebileceği,

- Yeşil kartın siyah beyaz düzenlenebilmesi için ülke Bürolarının bu konudaki tercihlerini Bürolar Konseyine bildirmesinin gerekli olduğu ve Büroların renk tercihlerini gösteren güncel listenin www.tmtb.org.tr web sitesinden takip edilebileceği belirtilmiştir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Uluslararasi Motorlu Tasit Sigorta Belgeleri.pdf