Asset Grup
GÜGÜMRÜK VERGILERININ ASKIYA ALINMASI V SAYILI LISTE
MVZ215330

Ticaret Bakanlığı uhdesindeki İthalat Genel Müdürlüğü yazısına göre sanayicilerimizin ihtiyaç duyduğu hammadde ve yarın mamul durumundaki ürünlerin her yıl 1 Ocak ve 1 Temmuz tarihlerinde yürürlüğe girecek şekilde yapılan askıya alma ve kota başvuruları, ülkemiz temsilcilerinin de yer aldığı bir toplantı da Avrupa Komisyonu tarafından müzakere edilerek karara bağlandığı bildirilmiştir.

AB ya da Türk firmalarınca 01/07/2022 tarihinden itibaren gümrük vergilerinin askıya alınması veya tarife kontenjanı uygulanması talep edilen eşyaya ilişkin listeye aşağıdaki bağlantı aracılığı ile ulaşılabilmektedir.

Bu ürünlere ilişkin itirazların Bakanlığımıza en geç 01/11/2021 tarihine kadar intikal ettirilmesinin gerektiği, başvuruların işleme konulabilmesi için yukarıda belirtilen tarihe kadar Ticaret Bakanlığı’ndan evrak kayıt numarası almış olması gerektiği ifade edilmiştir.

https://www.ticaret.gov.tr/ithalat/askiya-alma-ve-tarife-kontenjani/askiya-alma-sistemi

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.