Asset Grup
84.27 Pozisyonun da Yer Alan Arazi Forkliftlerinin Sınıflandırılması Hakkında
MVZ215332

84.27 tarife pozisyonunda yer alan arazi forkliftlerinin sınıflandırılmasına ilişkin gümrük idarelerinde çeşitli tereddütlerin yaşanması sebebiyle Gümrükler Genel Müdürlüğü yayımladığı yazısında;

Elektrik motorlu olmayan kendinden hareketli forkliftler ve diğer yük arabaları 8427.20 tarife alt pozisyonunda sınıflandırılmış olup kaldırma yüksekliği 1 m. veya daha fazla olan arazi forkliftleri ve istiflemeye mahsus diğer yük arabaları 8427.20.11.00.00 GTİP’inde, diğerleri ise 8427.20.19.00.00 GTİP’inde sınıflandırılmalıdır denilmektedir.

Arazi forkliftlerini ve istiflemeye mahsus yük arabalarını diğer forkliftlerden ayıran temel farkların ‘iyi çekiş ve hareket kabiliyetine sahip büyük, traktör tipi lastikleri bulunmasıyla ayırt edilmekte bu nedenle de, fabrika, depo veya antrepo gibi iç mekânlar dışında inşaat, yol bakımı, tersane, çiftlik, orman gibi yumuşak zemin, çamur, kayalık ve engebeli veya stabil olmayan yüzeylerde de’ çalışabildiği vurgulanmıştır.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Arazi Forklitf Siniflandirilmasi HK.docx