Asset Grup
İzinli Gönderici Yetkisi Verilmesi Hakkında Transit Rejimi Tebliği
MVZ215356

Gümrük Yönetmeliğinin 238/A maddesinde düzenlenen izinli gönderici yetkisi başvurusunda aranacak koşullar, başvurunun yapılması, başvurunun incelenmesi, yetkinin verilmesi, askıya alınması, iptali, gümrük işlemleri ve diğer hususlara ilişkin uygulanacak usul ve esasların düzenlenmesi konulu transit rejimi 4 seri numaralı tebliğ ektedir.

Tebliğde İzinli gönderici, transit rejimine tabi eşyayı, hareket gümrük idaresine sunmaksızın sevk etmeye yetkilendirilmiş olan ve rejim kapsamında yapılan işlemlerde transit işlemlerinden sorumlu olan kişi olarak tanımlanmış, başvuru için Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikasına sahibi olma şartı kaldırılmıştır. Başvuru için tebliğde sayılan diğer şartların yanında ISO 9001 ve ISO 27001 sertifikalarına sahip olunması gerekmektedir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Gumruk Genel Tebligi-Transit Rejimi-Seri No 4.docx