Asset Grup
Gümrük Vergi Ve Ceza Borcu Sorgulama Sistemi
MVZ215358

Vatandaşlar ve firmaların gümrük işlemleri esnasında veya sonradan yapılan tespitler neticesinde doğan vergi ve ceza borçlarını gümrük idarelerine başvurmasına gerek kalmaksızın elektronik ortamda tek seferde ve toplu olarak sorgulaması ve bu konudaki bürokratik sürecin ortadan kaldırılması amacıyla Ticaret Bakanlığınca “Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sistemi’nin hayata geçirilmesi konulu duyuruya aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

Uygulamaya, Ticaret Bakanlığı web sayfasında yer alan “https://www.ticaret.gov.tr/uygulamalar” adresi üzerindeki “Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama Sistemi” bağlantısı yardımıyla BİLGE sistemi kullanıcı adı ve şifresi kullanılarak ya da “e-devlet şifresi” ile ulaşılabilecektir.

Sistem ile gümrük beyannameleri ile ek tahakkuk ve ceza kararları kapsamında tahakkuk etmiş, ancak sorgulama anında ödenmemiş olan gümrük borçlarına ait tutar, ilgili olduğu belge ve gümrük müdürlüğü bilgileri vergi numarası bazında sorgulanabilecektir.

https://ticaret.gov.tr/kurumsal-haberler/gumruk-vergi-ve-ceza-borcu-sorgulama-sistemi

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.