Asset Grup
Özel Tüketim Vergisi -II-Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik
MVZ225698

Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı(taşıtların yer aldığı liste) Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ektedir.

-Kayıt ve Tescile Tabi Taşıtların İthalatında ÖTV Aranmaksızın İşlem Tesisi İçin, gümrük idarelerine, vergi dairesi müdürlüğünden/başkanlığından alınacak ‘’Motorlu Araç Ticareti İle İştigal Edildiğine Dair Belge’nin” ibraz edilmesi gerekecektir.

-Cumhurbaşkanının (II) sayılı listede yer alan malların ÖTV oranının 1 katına kadar arttırılma yetkisi genişletilerek 3 katına kadar arttırılması olarak revize edilmiştir.

-87.03 GTİP numarasında yer alan mallar için farklı matrah grupları oluşturmaya, malların matrah grupları, motor gücü, cinsi, sınıfı, üst yapı gövde tanımı, emisyon türü ve değeri, istiap haddi ile yolcu ve yük taşıma kapasitesi itibarıyla farklı oranlar belirlemeye Cumhurbaşkanı yetkili kılınmıştır.

-87.03 tarife pozisyonunda yer alan “itfaiye öncü araçları” nın ÖTV kapsamında olmadığı belirtilmiş ve bu araçların detaylı tanımı yapılmıştır.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Ozel Tuketim Vergisi -II- Sayili Liste Uygulama Genel Tebliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Teblig.docx