Asset Grup
Gümrüklü Saha Geçici Depolama Yeri Ardiye Ücreti Hakkında
MVZ225717

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneğince geçici depolama yerlerinde beyanname tesciline kadar oluşan ardiye giderlerinin tespitinde yaşanan sorunlar nedeniyle gümrük müşavirlerinin cezalarla karşılaştıkları bu nedenle tescile kadar oluşan giderlerin tespiti için bir sistem oluşturulması veya geçici depolama, antrepolardaki eşyaya ilişkin ardiye ücretlerinden KDV tahsil edilerek fatura düzenlenmesi için KDV mevzuatında düzenleme yapılması talebi ile ilgili olarak,

KDV Uygulama Tebliği'nin 3 / A-2 bölümünde konuyla ilgili aşağıdaki açıklamanın bulunduğu ve bu yönde beyan yapılabileceği konulu Gümrükler Genel Müdürlüğü yazısı ektedir.

‘’ithal edilen eşyanın gümrük antreposuna konulduğu tarihten gümrük beyannamesinin tescil tarihine kadar geçen süre için ödenen ardiye ücreti üzerinden KDV Kanununun (17/4-o) maddesine göre KDV hesaplanmadığından vergilendirilmeyen bu tutar, ithalatta KDV matrahına dâhil edilir. Malın, ithalat işlemi gerçekleştikten sonra da gümrük antreposunda kalmaya devam etmesi durumunda gümrük beyannamesinin tescil tarihine kadar verilen hizmet için ayrı bir fatura düzenlenebileceği gibi antrepodan çekiş sırasında işlem için tek bir fatura da düzenlenebilir. Bu durumda gümrük beyannamesinin tescil tarihine kadar verilen ardiye hizmet bedeline isabet eden tutar, fatura üzerinde ayrıca gösterilir ya da "İşlem bedelinin… TL'si gümrük beyannamesinin tescil tarihine kadar verilen hizmet bedeline aittir." şeklinde bir açıklama yapılır...".

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Gumruklu Saha Gecici Depolama Yeri Ardiye Ucreti Hakkinda.pdf