Asset Grup
GTB-İRİS Kapsam Dışı Müracaatları İçin Yeni Düzenleme

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünü tarafından ekteki 2016/3 sayılı genelge yayınlanmış veaşağıdaki duyuru yapılmıştır.

''Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca Denetlenen Bazı Tüketici Ürünlerinin İthalat Denetimi Tebliği (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2016/25) kapsamında yapılan ürün güvenliği denetimlerinde; ithalatçılar tarafından kapsam dışı olarak beyan edilen ürünlere ilişkin başvurular, 02.01.2017 tarihinden itibaren GTB-İRİS üzerinden yapılacaktır.''

2016/25 sayılı genelge ekinde belirtilen GTİP lerde yer almakla birlikte ürün tanımı olarak tebliğ kapsamı dışında kalan ürünler için program üzerinden 02.01.2017 tarihine kadar başvuru yapılmayacak, ilgili beyannameye ürünlerin kapsam dışı olduğu belirtilmek suretiyle işlemler tamamlanacaktır.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: GTB-IRIS Kapsam Disi Muracaatlari Icin Yeni Duzenleme.pdf