Asset Grup
7440 Sayılı Kanun Kapsamında Gümrük Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Tebliğ
MVZ236084


31.12.2022 tarihinden önce Gümrük Kanunu ve ilgili diğer kanunlar kapsamında gümrük yükümlülüğü doğan ve Ticaret Bakanlığına bağlı tahsil daireleri tarafından 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre takip edilen, gümrük vergileri, idari para cezaları, faizler, gecikme faizleri, gecikme zammı alacaklarının 09.03.2023 tarihli ve 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında yeniden yapılandırılarak tahsiline ilişkin usul ve esasların belirlenmesi amacıyla hazırlanan tebliğ ektedir.

Tebliğde, başvuru şekli ve süreler, Gümrük idarelerince yapılacak işlemler, ödeme süreleri, taksitlendirme vb. konularda detaylı açıklamalar yer almaktadır.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: 7440 Sayili Kanun Kapsaminda Gumruk Alacaklarinin Yeniden Yapilandirilmasina Iliskin Teblig.docx