Asset Grup
YYS Sahibi Firmalar-Güney Kore Karşılıklı Tanıma Anlaşması
MVZ248444


Bilindiği üzere, "T.C Ticaret Bakanlığı ile Güney Kore Gümrük İdaresi Arasında Tarafların Yetkilendirilmiş Yükümlü Programlarının Karşılıklı Tanınmasına İlişkin Düzenleme" 9 Haziran 2014 tarihinde imzalanmıştır.

Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü sahibi firmalarımızın Kore Gümrük İdaresi nezdinde Karşılıklı Tanıma Anlaşması kapsamındaki kolaylıklardan yararlanabilmesi için yapılması gerekenlere ilişkin olarak Gümrükler Genel Müdürlüğünce yayımlanan yazı ektedir.

-Firmalarımızın ticaret yaptıkları Koreli ithalatçı firmalara Türkiye’de Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsüne sahip olduklarını bildirmeleri,

-Koreli ithalatçı firmaların Kore Gümrük İdaresine, sertifika sahibi ihracatçı firmalarımızın bilgilerini sunmasıyla birlikte yeni bir OBPC (Overseas Business Partner Code) düzenlenmesi için başvuruda bulunması,

-Firmalarımız adına düzenlenmiş bir OBPC (Overseas Business Partner Code) var ancak bu OBPC ile ilişkilendirilmiş bir AEO kodu yoksa eksik AEO kodunun güncellenmesi için Koreli ithalatçı firmaların Kore Gümrük İdaresine müracaatı,

Gerekmektedir.

Bu durumda Koreli ithalatçı firmalar AEO koduyla düzgün şekilde ilişkilendirilen OBPC' yi ithalat beyanı için kullanabilecektir.

Bu çerçevede, YYS sahibi firmalarımızın ticaret yaptıkları Koreli ithalatçı firmaları Türkiye’de Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsüne sahip olduklarından haberdar etmeleri önem arz etmekte olup Koreli ithalatçı firmalar AEO kodu ile ilişkilendirilmiş güncel OBPC'yi Kore Gümrük İdaresine sundukları ithalat beyannamesinde belirtmesi halinde ülkemiz yetkilendirilmiş yükümlü firmalarının anılan düzenleme kapsamında sunulan kolaylıklardan yararlanması mümkün bulunmaktadır.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2023 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: YYS Sahibi Firmalar- Guney Kore Karsilikli Tanima Anlasmasi.docx