Asset Grup
Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik-20.04.2024
MVZ248607


4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda değişiklik yapılmasına dair karar ektedir.

---Posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla bir gerçek kişiye gelen ve ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen, kıymeti 150 Avro'yu geçmeyen eşya ile kıymeti 1500 Avro'yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden % 18 olarak tahsil edilen vergi 20.04.2024 tarihinden yirmi gün sonra geçerli olmak üzere %20 ye çıkartılmıştır.

---Milli savunma ve iç güvenlik kapsamında serbest dolaşıma sokulan eşyaların ithalatı ile ilgili hükümlerde değişiklik yapılmıştır.

---Engellilerin kullanımına mahsus, muafiyet sağlanarak ithal edilebilecek eşyalar arasına ‘’motor gücü 160 kW’ı geçmeyen elektrikli otomobiller’’ eklenmiştir.

--- Kararın, Posta İdaresi ya da Hızlı Kargo Taşımacılığı Yapan Şirketler tarafından yapılabilecek işlemler ile ilgili 126. Maddesinde;

b) Normal usulde beyan edilecek olan, serbest dolaşıma giriş rejimine konu; değeri 150 Avro'yu aşan ancak 1500 Avro'yu aşmayan, ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen eşyanın ibaresinden sonra gelmek üzere ‘’bir gerçek kişiye gelen’’ ibaresi eklenmiştir.

Dolayısıyla belirtilen özellikte olup Tüzel kişiye gelen bu tür eşyaların ithalat işlemleri Posta İdaresi ya da Hızlı Kargo Taşımacılığı Yapan Şirketler tarafından yapılamayacaktır.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2023 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: 4458 Sayili Gumruk Kanununun Bazi Maddelerinin Uygulanmasi Hakkinda Kararda Degisiklik-20.04.2024.pdf