Asset Grup
Gıda Sanayiinde Kullanılmayacak Ürünlerin Beyanı Ve Takibi-YGM Tespit Kodları
MVZ248635


Bilindiği üzere yılbaşında yayımlanan 2024/5 sayılı ‘’Tarım ve Orman Bakanlığının Kontrolüne Tabi Ürünlerin İthalat Denetimi Tebliğinin’’ 10. Maddesinin 5. Fıkrası ile sabit kapsam dışı referans numarası beyan edilerek ithal edilen (örneğin gıda sanayiinde kullanılmayacağı beyan edilen) ve 500.000 TL toplam fatura tutarını aşan ürünlerin takibinin Yetkilendirilmiş Gümrük Müşaviri raporu ile yapılacağı hüküm altına alınmıştır.

Yetkilendirilmiş Gümrük Müşavirliği tebliğine ise 11.01.2024 tarihinde MH1, TP1 ve DK1 tespit kodları eklenmiş olup Gümrük ve Dış Ticaret camiasında DK1 tespit kodunun belirtilen denetim için kullanılacağını kanaati oluşmuştu.

Gümrükler Genel Müdürlüğünün İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneğine yazdığı 22.04.2024 tarihli yazda ise tespit kodlarına ilişkin rehber çalışmalarının halen devam ettiği, DK1 Tespit kodunun açılımının ise henüz öngörülmediği bildirilmektedir.

İlgili yazıya İGMD nin aşağıdaki linkinden ulaşılabilir.

https://www.igmd.org.tr/ygm-yeni-tespit-kodlarinin-mh1-dk1-tp1-kullanimlari-hakkinda_haberi

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2023 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.