Asset Grup
Transfer Bildirim Formlarının Elektronik Ortama Aktarılması Hakkında Açıklama Yazısı

Transfer bildirim formlarının elektronik ortama aktarılması hakkında genelge ile ilgili açıklama yazısı ektedir.

-Servisleri hazır olan Bankalarca ithalat bedellerine ilişkin yükümlülere verilen Belge ID'ler beyanname işlemlerinde kullanılabilecektir.

- Daha önceden kağıt ortamda oluşturulmuş transfer bildirim formlarının beyanname işlemlerinde kullanılmasında sakınca yoktur.

- Kağıt ortamda transfer bildirim formu verilmesi ve beyanname işlemlerinde kullanımı Bakanlıkça daha sonra bildirilecek tarihten itibaren gümrük idarelerince teyit işlemine tabi tutulacaktır. Şu anda herhangi bir teyit işlemi yapılmadan gümrük işlemlerinde kağıt formların kullanılması mümkündür.

- Gerek servisleri hazır olmayan Bankalarca gerekse de hazır olup da tüm şubeleriyle uygulamaya geçmeyen Bankalarca şu anda kağıt ortamda transfer bildirim formu düzenlenmesi ve söz konusu belgelerin beyanname işlemlerinde kullanımı mümkündür.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Transfer Bildirim Formlarinin Elektronik Ortama Aktarilmasi Hakkiinda Aciklama Yazisi.docx