Asset Grup
Transfer Bildirim Formların Oluşturulması İle İlgili Arayüz Programı

Bankalarca Transfer bildirim formlarının oluşturulması ile ilgili kılavuz aşağıdaki linktedir.

---Yapılan transfer farklı döviz türünde ise her bir döviz türü için farklı belge oluşturulacaktır.

---Yurt dışı tahsil edilen komisyon ve masraf, gider bilgileri (BSMV dahil) sisteme kaydedilecektir.

--- Bankalar tarafından bilinen yurt içi tüm komisyon ve masraflar (BSMV dahil), TL olarak girilecektir. Söz konusu masraf ve komisyonların tahakkuk etmesi yeterli olup tahsil edilmesine gerek bulunmamaktadır.

---Transfer yapılan firmanın unvan bilgisi girilecektir. Transfer yapılan firma ihracatçı firma ise buna ilişkin bilgiler yeniden kaydedilecektir Transfer yapılan firmanın ihracatçı firmadan farklı olması halinde buna ilişkin unvan bilgisi de sisteme kaydedilecektir.

---Transfer yapılan firma ihracatçı firma ise buna ilişkin ülke bilgisi, ihracatçı firmadan farklı bir firma ise buna ilişkin ülke bilgisi kaydedilecektir.

---Transfer Bildirim Formunda yer alan bilgilerde “İhracatçı Firma Unvanı” ve/veya “Transfer Yapılan Firma Unvanı” nın birden fazla olması durumunda her bir ihracatçı firma/transfer yapılan firma için ayrı Transfer Bildirim Formu düzenlenecektir.

http://ggm.gtb.gov.tr/data/5a059f4addee7db27c923f03/VERİ%20GİRİŞ%20EKRANI%20(ARAYÜZ)%20ÜZERİNDEN%20TRANSFER%20BİLDİRİM%20FORMU%20ÜRETİLMESİNE%20İLİŞKİN%20KILAVUZ.pdf




Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.