Asset Grup
Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik(22.03.2018)

Gümrük yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ektedir. Yapılan değişikliklere göre;

---Navlun faturası ve sigorta poliçesi bulunmaması halinde, vergi kaybı olmaması ve yükümlünün talep etmesi halinde 7108 tarife pozisyonunda yer alan altın ithalatında, faturada yazılı teslim şekline göre emsal navlun ve sigorta ücreti hesaplanmadan işlemler tamamlanacaktır.

---Demiryolu taşıtlarının kontrolü ile ilgili hükümlerin yer aldığı 72/Ö ve 72/P maddelerine ‘’veri işleme tekniği ile elektronik ortamda’’ ibaresi eklenmiştir.

---Elyaf, iplik, ham ve mamul mensucat (astar dâhil) gibi temel tekstil hammaddeleri ile tekstil ve deri kimyasal maddeleri dışında kalan tela, etiket, düğme, fermuar, çıtçıt, rivet, askı, kuşgözü, şerit, kordela ve lastik gibi yardımcı maddelerinyalnızca ithalat işlemlerinde sözlü beyan formu kullanılabilecektir.

---Nihai kullanım izin başvurularında yönetmelik ekinde yer alan form kullanılmayacak, başvurular bilgisayar veri işleme tekniği kullanılarak yapılacaktır. İzin de elektronik ortamda verilecektir.

---Ekonomik etkili gümrük rejimleri başvuru formu Ek 55 yürürlükten kaldırılmıştır. Başvurular bilgisayar veri işleme tekniği yolu ile yapılacaktır. Gerekli belgelerin ibrazı halinde geçici ithalat ve dahilde işleme izin başvurularında sözlü beyan formu kullanılabilecektir. İzinler bilgisayar veri işleme tekniği yolu ile verilebilecektir.

---Konusu ve Gümrük idaresinin aynı olması şartıyla, birden fazla beyanname, ek tahakkuk ve ceza kararı için tek bir geri verme ve kaldırma kararı verilebilecektir.

---Tahlile itiraz edilmesi halinde ikinci tahlil için numune başına 650 TL ücret alınacaktır.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Gumruk Yonetmeliginde Degisiklik Yapilmasina Dair Yonetmelik(22.03.2018).docx