Asset Grup
Kayıt Belgesi Alımı İle İlgli Önemli ITKIB Duyurusu

31 Ocak 2019 tarihinden itibaren, ithalatında kayıt belgesi uygulaması bulunan 42.02( valiz, çanta, bavul, kılıf vb. eşyalar) ve 42.03(deriden giyim eşyası ve aksesuarları) tarife pozisyonları ile 61., 62., 63., 64. (64.06 hariç) fasıllar(dokumaya elverişli maddelerden hazır giyim eşyaları ve diğer hazır eşya ile ayakkabılar) altında sınıflandırılan eşyalardan;

1. ÇİN HALK CUMHURİYETİ

2. BANGLADEŞ

3. VİETNAM

4. ENDONEZYA

5. HİNDİSTAN

6. KAMBOÇYA

7. PAKİSTAN

8. SRİ LANKA

9. BURMA (MYANMAR)

  1. TAYLAND

Menşeli olanlarına yönelik yapılacak kayıt belgesi başvurularında ithalatçı firmaların üretim, ihracat, ithalat ve istihdam verisi gibi kriterleri dikkate alarak yapılacak olan risk bazlı değerlendirme sonucunda gerekli kriterleri karşılamayan firmalardan ekte yer alan bilgi ve belgelerin talep edileceği, söz konusu bilgi ve belgelerin İTKİB Genel Sekreterliği’ne sunulması gerektiğine ilişkin duyuru ektedir.

http://ithalat.ebirlik.org adresli ofisten ithalat kayda alma uygulaması firma durumu sekmesinden sorgulama tarihi itibarıyla kriterlerin karşılanıp karşılanmadığı öğrenilebilir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Kayit Belgesi Alimi Ile Ilgili Onemli ITKIB Duyurusu.docx