Asset Grup
Sosyal Hizmetler Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

Sosyal Hizmetler Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair 7166 sayılı kanun ektedir.

--Geri kazanım katılım payları, ürünün piyasaya sürüldüğü/ithal edildiği tarihi takip eden ayın yirmi dördüncü günü sonuna kadar ilgililerin gelir veya kurumlar vergisi yönünden bağlı olduğu vergi dairesine, gelir veya kurumlar vergisi mükellefiyeti bulunmayanlar tarafından ise Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenecek vergi dairesine beyan edilerek aynı ayın sonuna kadar ödenecektir.

2019 yılının Ocak ve Şubat aylarına ilişkin verilmesi gereken beyannameler 24/4/2019 tarihine (bu tarih dâhil) kadar verilecek ve bu beyanlar üzerine ödenmesi gereken geri kazanım katılım payları 30/4/2019 tarihi mesai saati bitimine kadar ödenecektir. (madde 3)

--Basılı kitap ve süreli yayınların tesliminde KDV uygulanmayacaktır.(madde 7)

--8517.12.00.00.11 GTİP de yer alan cep telefonlarında matraha göre değişen oranda ÖTV uygulaması ile ilgili düzenleme yapılmıştır.(madde 9-10)

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Sosyal Hizmetler Kanunu Ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun.docx