Asset Grup
Eşyanın Varışından Önce Gümrük İşlemlerine Başlanılabilmesi Hakkında Genelge

Varış Öncesi Gümrük İşlemlerine ilişkin Gümrük Genel Tebliği (Varış Öncesi Gümrük İşlemleri) (Seri No: 1) 23.04.2019 tarihinde yürürlüğe girecek olup, uygulamaya ilişkin usul ve esasların belirlendiği genelge ektedir.

Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü sahipleri Tebliğ hükümlerinden doğrudan yararlanacak olup, YYS harici yükümlülerin ise genelge ekinde yer alan başvuru formu ve diğer belgelerle birlikte Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne başvuru yapmaları gerekmektedir.

Tebliğ hükümlerinden yararlanacak hammadde ve ara mamul niteliğindeki eşyaya ilişkin Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu (GTİP) listesi Bakanlık internet sitesinde duyurulacaktır. Listedeki değişiklik veya güncellemeler Gümrükler Genel Müdürlüğünce yapılacaktır.

İzin kapsamında tescil edilecek gümrük beyannamesine konu eşyanın bulunduğu konteyner içerisinde, sadece aynı alıcıya ait Tebliğ kapsamındaki eşya olabilecek, başka alıcılara ait eşya olamayacaktır.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Esyanin Varisi Oncesi Gumruk Islemleri Hakkinda Genelge.docx