Asset Grup
Kayıt Belgesi Alımı Taahhütname Yenileme Duyurusu

Kayıt Belgesi Alımı İle İlgli Taahhütname Yenileme Duyurusu

Kayıt Belgesi başvurularında aranılan taahhütnamenin yenilenmesi ile ilgili ITKIB duyurusu aşağıda taahhütname örneği ektedir.

Sayın İlgili,

Bilindiği üzere, İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin 2019/1 sayılı Tebliğ hükümleri çerçevesinde kayıt belgesi başvurularında aranılan Taahhütnamelerin süresi 31/12/2019 tarihinde dolacaktır. 01/01/2020 tarihinden itibaren bahse konu taahhütnamelere istinaden işlem yapılabilmesini teminen ekte örneği yer alan ve noter tasdikli olarak hazırlatılacak taahhütnamelerin süre sonunun 31/12/2020 olacak şekilde yenilenmesi gerekmektedir. Taahhütnameler, her bir ithalatçı için ayrı ayrı olmak üzere bizzat ithalatçı firma yetkilisi tarafından imzalanacak ve noter tasdikli olarak hazırlatıldıktan sonra kayıt merkezlerine ibraz edilecektir.

Taahhütnamelerin geçerlilik süresi takvim yılı ile sınırlı olup geçerlitaahhütname ibraz etmeyen ithalatçılara ait kayıt belgesi başvuruları 01.01.2020 tarihinden itibaren kabul edilmeyecektir. Taahhütname örneğine ekten ulaşabilirsiniz.

Önemli not:Parasal sınır içeren ve Mülga Tebliğ'lere veya T.C. Ekonomi Bakanlığına hitaben yazılan taahhütnameler kabul edilmeyecektir.

İTKİB GENEL SEKRETERLİĞİ

Duyuru ile ilgili belgeler

taahhutname 2020

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: taahhutname 2020.docx