Asset Grup
Gümrük Uzlaşma Yönetmeliğinde Değişiklik

Gümrük Uzlaşma Yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ektedir.

---Yönetmelikte vergi aslına bağlı ve vergi aslına bağlı olmayan alacaklar tanımlanmıştır.

---Merkezi Uzlaşma Komisyonunda Bakan Yardımcısı bulunabilecektir.

---Konusu 750.000 TL den aşağı olan başvurular Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerince, daha yukarısı Bakanlık Merkezi Uzlaşma Komisyonlarınca sonuçlandırılacaktır.

---Bilge sistemine ulaşılamadığı durumlarda uzlaşma başvuruları manuel olarak yönetmelik ekindeki form kullanılarak yapılabilecektir.

---Uzlaşmanın temin edilememesi veya uzlaşma talebinin reddedilmesi durumlarında tebliğ tarihinden itibaren süre işlemeye devam edecek, ancak sürenin bitimine 5 günden az kalmışsa süre 5 güne tamamlanacaktır.

---Süresi içinde uzlaşma talebinde bulunan yükümlü, uzlaşma talep ettiği alacaklar için, kendisine uzlaşma davetiyesi yazısı tebliğ edilmeden önce, uzlaşmaya yetkili komisyonların sekretarya hizmetlerini yürütmekle görevli birimine, bir dilekçe ile başvurarak uzlaşma başvurusundan feragat edebilecektir. Başvurudan feragat edilmesi halinde, feragatin kabul edildiğinin tebliğinden itibaren, itiraz veya dava açma süresi kaldığı yerden işlemeye devam edecek ve aynı alacak için tekrar uzlaşma talebinde bulunulamayacaktır.

---İtirazın henüz sonuçlandırılmamış olması kaydıyla alacağın tebliğ tarihinden itibaren on beş gün içinde gümrük vergileri ve idari para cezaları için uzlaşma talebinde bulunulabilecektir.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: Gumruk Uzlasma Yonetmeliginde Degisiklik.docx