Asset Grup
TİTCK-Uyuşturucu Ve Psikotrop Madde İhtiva Etmediğine Dair Yazı-Ön İzin Belgeleri Hakkında

Sağlık Bakanlığı-Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından düzenlenen ve onaylanan 1064 kodlu “TPS-Sağlık Bakanlığı-TİTCK-Uyuşturucu veya Psikotrop Madde İhtiva Etmediğine Dair Yazı-Ön İzin Belgesi” başvuruları, iznin verilmesi ve kullanılmasına ilişkin işlemlerin Tek Pencere Sistemi üzerinden yürütülmesi ile ilgili 2020/8 sayılı genelge ektedir.

Genelge tarihi itibariyle, uyuşturucu veya psikotrop madde ihtiva etmediğine dair yazılara ilişkin başvuruların elektronik ortamda yapılarak yükümlüsünce e-belge olarak edinilmesi ve elektronik ortamda e-belge olarak gümrük beyannamesine beyan edilmesi söz konusu olacağından, Genelge’nin altıncı madde hükmü saklı kalmak kaydıyla(23.03.2020 tarihi ile Genelgenin yayımı tarihi arasındaki süreçte ıslak imzalı olarak edinilmiş belgeler) gümrük beyanname ekinde kâğıt ortamında düzenlenmiş ıslak imzalı belge aranmaz.

Bu e-posta bildirim tercihleriniz düzenli Mevzuat Bülteni almak üzere ayarlandığı için gönderilmiştir. Eğer mevzuat bildirimlerini almak istemiyorsanız lütfen linke tıklayarak optimus@assetgrup.com.tr e-psota adresine konusunda "unsubscribe" yazan boş bir mail atınız.

Telif Hakkı © 2003-2015 Asset Grup. Tüm hakları saklıdır.
Ek dosya: TITCK-Uyusturucu ve Psikotrop Madde Ihtiva Etmedigine Dair Yazi-On Izin Belgesi Hakkinda.docx