Tekstilde Ambargoya Ruslardan Gelen İsyan!

Tekstilde Ambargoya Ruslardan Gelen İsyan!

Rusya, Türk kumaş ve tekstil ürünlerini gayri resmi ambargo kapsamında sınırdan sokmazken, asıl isyan ise içeriden geldi. Komünist Partisi Milletvekili, Başbakan Medvedev’e mektup göndererek, ”Acil önlem alın, şirketlerimiz zorda” ikazını yaptı

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan iki ülke arasındaki gerginlik devam ederken, Türkiye’ye yönelik üstü örtülü ambargolara Rus tarafı da isyan etti. Rusya Kommersant Gazetesi’nin haberine göre Komünist Parti Milletvekili Vadim Solovyev, Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ve sanayi bakanına bir mektup göndererek acil önlem uyarısında bulundu. Mektupta, Türk kumaşları ve tekstil ürünlerine Rusya gümrüklerinde gayri resmi ambargo uygulandığına işaret edilerek; ”Rus şirketlerinin Türk üreticilerle yaptıkları kontratlarla satın aldıkları kumaşlar Rusya’ya gelemiyor. Bazıları Türkiye’de bazıları ise Ukrayna ile Rusya arasındaki transit bölgede bekletiliyor” ifadesine yer verildi.

Bu durumun Rusya’da üretim yapan şirketlerin imalatına da yansıyacağı ikazı yapılan mektupta, ”Rusya tarafından 1 Ocak 2016’dan itibaren Rusya’ya girişi yasak olan Türk menşeli ürünler arasında kumaş ve tekstil ürünleri bulunmuyor. Ancak pratikte gümrük organları benzer durumdaki pek çok Rus şirketinin mallarının girişinde gayri resmi ambargo uyguluyor” uyarısına yer verildi.

”Made in Turkey”i kaldırın teklifi

Geçtiğimiz günlerde Zara, Mango, H&M gibi şirketler,”Made in Turkey” menşeli ürünlerini Rusya’ya sokamadıklarını ifade ederek, Türkiye’de üretim yaptırdıkları şirketlere, ”Made in Turkey”i kaldırın teklifinde bulunmuştu. Söz konusu şirketler Rusya’ya girebilmek için üretimlerini başka ülkelere de kaydırmaya başlamıştı.

0