Turizmden 36 milyar dolar gelir bekleniyor

Turizmden 36 milyar dolar gelir bekleniyor

Ramazan ayının 18 Haziran – 16 Temmuz tarihlerine denk gelmesi turizm piyasasını olumsuz etkilemesine rağmen, ramazan sonrasın iç turizmde yeniden bir canlanma bekleniyor.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, ramazan ayının 18 Haziran – 16 Temmuz arasına denk gelmesinin doğal olarak iç turizm piyasasını bir miktar olumsuz etkileyeceğine işaret ederek, ramazan sonrasında iç turizmde yeniden bir canlanma beklendiğini söyledi.

Türk turistlerin yurtdışı yaz sezonunda özellikle vizesiz ülkelerin oluşturduğu, Yunan Adaları, İtalya, Orta Avrupa, İspanya ve Fransa’ya talep gösterdikleri görülürken, yurt içinde ise Kemer, Belek, Side, Antalya, Marmaris, Bodrum ve Çeşmen’nin en çok talep gören destinasyonlardır.

Ramazan ayının yaz sezonuna gelmesi iç turizm piyasasını olumsuz etkilemektedir. Ramazan sonrasında iç turizm piyasasında hareketlenme beklenmektedir. 2014Te turizm geliri ihracat gelirinin yüzde 21’ini ve dış ticaret açığının yüzde 40’ını kapatmıştır.. 2015 yılında da Türkiye’yi ziyaret edecek toplam turist sayısının 43 milyonu geçeceği ve turizm gelirinin ise 35-36 milyar dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.

0

İlgili içerikler

Gösterilecek içerik bulunamadı