Türkiye’ye gelen “En Büyük” Konteyner Gemisi Asyaport Limanı’nda!

Türkiye’ye gelen “En Büyük” Konteyner Gemisi Asyaport Limanı’nda!

Türk limanlarında bir ilk olarak; Türkiye ye gelmiş şimdiye kadarki en büyük konteyner gemisi Asyaport Limanı’nda ağırlandı!
Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport Limanı, dünyanın en büyükleri arasında yer alan Panama bandıralı “MSC NEWYORK” adlı dev konteyner gemisini ağırladı.

Suudi Arabistan’ın Kral Abdullah Limanı’ndan yola çıkan 399 metre uzunluğa, 54 metre genişliğe ve 18 bin 270 TEU taşıma kapasitesine sahip dünyanın en büyük 12. konteyner gemisi MSC NEWYORK, Asyaport Limanı’na yanaştı. Evyapport ve Marport Limanına yanaştıktan sonra, Asyaport Limanına yanaşan MSC NEWYORK, operasyonun tamamlanmasıyla birlikte Pire Limanı’na doğru hareket edeceği kaydedildi.

Asyaport Limanı Genel Müdürü Kadir Uzun ise açıklamasında, MSC New York’un bugüne kadar Türkiye’ye gelen “en büyük” konteyner gemisi olduğunu söyledi.

Dünyanın en büyük 2. konteyner taşımacılık şirketine ait MSC NEWYORK’un, tam dolu haliyle Türkiye’de sadece Asyaport’a yanaşabildiğini belirten Kadir Uzun, “Gemi, bu gelişi ile Asya-Akdeniz arasındaki Tiger/AE-15 servisinde deneme seferlerine başladı. MSC NEWYORK gemisinden daha büyük, 19 bin 224 TEU taşıma  kapasitesine sahip MSC Oscar, MSC Oliver, MSC Zoe ve MSC Maya konteyner gemilerinin de Asyaport Limanı’na tarifeli seferlere başlaması düşünülüyor” diye sözlerini sürdürdü.

Türkiye’de ve çevre ülkelerdeki sanayiciye, ithalatçı ve ihracatçıya  konteyner taşımalarında maliyet avantajı sağlayacak MSC New York gibi çok büyük  konteyner gemilerinin Asyaport Limanına yanaşabilmesinin önemli bir ayrıcalık olduğunu belirten Kadir Uzun, “Hava ulaşım sektöründe 3. Havalimanı Türkiyemiz için ne kadar önemli ve değerli bir yatırımsa, Asyaport Limanımız da denizcilikte ana  liman açısından o kadar önemli ve değerli bir yatırımdır” dedi.

 

2